De eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon, heeft aangekondigd dat pubs, restaurants en cafés gedurende meer dan twee weken geen alcohol meer mogen verkopen.

De maatregelen zullen in werking treden van vrijdag tot ten minste 25 oktober, waarbij bedrijven alleen niet-alcoholische dranken en voedsel mogen verkopen van 6 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds. De horecagelegenheden in de buitenlucht mogen echter tot de latere avondklok van 22.00 uur alcohol blijven schenken.

Verdere beperkingen zijn opgelegd in Ayrshire en Arran, Forth Valley, Greater Glasgow en Clyde, Lanarkshire en Lothian, waar alle drankgelegenheden volledig moeten sluiten, volgens The Mirror. Schotten in deze gebieden zijn gevraagd om het gebruik van het openbaar vervoer te vermijden “tenzij dat absoluut noodzakelijk is”.

Ten zuiden van de grens in Engeland had premier Boris Johnson vorige maand een uitgaansverbod van 22 uur ingesteld voor horecagelegenheden zoals pubs en restaurants. Critici hebben gezegd dat de avondklok niet alleen banen in de horeca zal doden, maar dat de avondklok ook alle klanten op straat en in het openbaar vervoer zal dwingen en weinig zal doen voor de door de overheid opgelegde sociale afstand.

Boris Johnson had de vervroegde sluiting bevolen na een toename van het aantal gerapporteerde gevallen van coronavirus; recente cijfers suggereerden echter dat pubs, bars en restaurants verantwoordelijk waren voor slechts 3,2 procent van de nieuwe uitbraken.

“Operatie geslaagd, patiënt overleden”

Op vrijdag voorspelde de British Beer & Pubs Association 291.000 ontslagen, een derde van de hele sector, als gevolg van de coronavirusbeperkingen, waarbij de gegevens suggereren dat 25 procent van de pubs in het land zou kunnen sluiten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/22/567/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties