Tijdens een controle ontdekte de Weense vreemdelingenpolitie een Serviër die zich maar liefst negen valse identiteiten had toegeëigend. Met behulp van zijn valse paspoorten bedroog hij op grote schaal. Hij veroorzaakte een schade van 500.000 euro.

Tijdens een controle arresteerde de immigratiepolitie op 8 juli een 55-jarige vermeende Serviër. Hij identificeerde zich eerst met vervalste Bulgaarse documenten. Hij zou zijn valse identiteit hebben gebruikt om op grote schaal sinds ten minste 2014 te frauderen.

3 Valse identiteiten voor fraude

In de loop van de arrestatie verschenen er nog meer aanwijzingen voor valse identiteiten van de man. Hij gebruikte de identiteiten voor commerciële fraude en registreerde daarmee nepbedrijven. Drie van zijn valse identiteiten zijn al strafrechtelijk onderzocht.

Fictieve bedrijven betaalden geen sociale bijdragen

De Serviër had sinds 2014 nepbedrijven in de bouwsector geopend met zijn verschillende valse identiteiten. Hij had zelfs arbeiders in deze bedrijven in dienst. De 55-jarige betaalde de sociale bijdragen echter niet.

Toen kwam het faillissement

De bedrijven werden na een bepaalde tijd herhaaldelijk failliet verklaard. De verdachte fraudeur is in hechtenis. Hij wordt beschuldigd van commerciële fraude, frauduleuze inhouding van sociale zekerheidsbijdragen, witwassen van geld en vervalsing van speciaal beschermde documenten.

Volgens de huidige stand van het onderzoek bedroeg het bedrag van de schade 500.000 euro.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/10/06/1274/

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties