Het door immigranten gedomineerde gebied Tjärna Ängar, of “Klein Mogadishu” zoals het in Zweden in de volksmond wordt genoemd, raakt steeds meer geïsoleerd omdat bedrijf na bedrijf genoeg krijgt van pesterijen en geweld. Nu is het Borlänge Taxi die heeft besloten te stoppen met rijden naar het zogenaamde kwetsbare gebied. Er wordt gesteld dat dit een kwestie is van de werkomgeving en de veiligheid van het personeel.

Na een risicoanalyse van Taxi Borlänge stopt het bedrijf met diensten van en naar Tjärna Ängar ‘s avonds en’ s nachts tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Het besluit is van toepassing tot nader order, meldt Samhällsnytt.

Zoals het nu is, kun je daar niet naar toe rijden. Je moet je veilig voelen“, zegt een van de taxichauffeurs in Borlänge tegen Dalarnas-Tidningar.

Elk bedrijf voert zijn eigen risicoanalyse uit. Borlänge was de eerste die er vorige week een maakte en een beslissing nam“, zegt Mattias Dahlström, voorzitter van Taxi Dalarna. Hij hoopt op een gemeenschappelijk standpunt van alle taxibedrijven met ritten naar het gebied.

Zweden: De ijscowagen komt niet meer in ‘Klein Mogadishu’ – Somalische terreurkinderen onhandelbaar

Maandagmiddag jaagde de politie drie verdachte daders op in het zogenoemde bijzonder kwetsbare gebied Tjärna Ängar in Borlänge.

De politie kreeg net voor 19.00 uur alarm over een gewapende overval in de beruchte woonwijk.

“Het gaat over een overval waarbij een man slachtoffer werd van een zware overval in een huis in het gebied, zegt Lars Hedelin, de politiewoordvoerder van Dalapolis, tegen Dalarnas Tidningar.

Ze zouden de man van in de twintig hebben beroofd onder vuurwapenbedreiging van een grote som geld. Er werden verschillende patrouilles ter plaatse gestuurd, op zoek naar drie vermoedelijke daders. De politie zette ook een hond bij de huiszoeking.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/10/05/1225/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties