De Turkse veroveraars eisen nu de gevangenneming van de leider van de enige echte immigratie-kritische Oostenrijkse partij, de FPÖ, Norbert Hofer.

Zondag vinden de verkiezingen in Wenen plaats. Het worden de laatste verkiezingen in Wenen waarbij de autochtone Oostenrijkers nog in de meerderheid zijn. De buitenlanderpartij SÖZ toont zich onder het motto “Wij zijn met meer” klaar voor om de stemmen van de Weense buitenlanders te verzamelen. Volgens ingewijden is het “de lange arm van Erdogan in Wenen”.

Plakkaat ter herinnering aan de overwinning op de Turken in 1683 – Nu veroveren de Turken Wenen alsnog.

Afgelopen weekend demonstreerden onder leiding van lijsttrekker Martha Bißman hoofddoekdragende vertegenwoordigers van de vreemdelingenpartij SÖZ voor de acceptatie van meer asielzoekers. Bovendien eisten ze de uitlevering van Norbert Hofer. Hij had eerder de moslimgemeenschap woedend gemaakt door te zeggen dat koran gevaarlijker is dan corona en ontving sindsdien talloze doodsbedreigingen.

Uitlevering van Hofer geëist

De FPÖ-baas bekritiseerde eerder de Koran als “gevaarlijker dan Corona” en kreeg daardoor de woede van de radicale moslims over zich heen. Ook de SÖZ reageerde boos en deed aangifte bij het Openbaar Ministerie. De Vreemdelingenpartij wil dat Hofer wordt gestraft voor de verklaring die hij op Viktor-Adler-Markt heeft afgelegd onder de haatparagraaf. De Nationale Raad dient hiervoor zijn immuniteit in te trekken.

Haatzaaien: tot twee jaar in de gevangenis

De moslimvertegenwoordigers zien hun religieuze leer in gevaar komen door de uitspraak van Norbert Hofer “De Koran is gevaarlijker dan Corona”.

In Oostenrijk kan minachting voor religieuze leerstellingen leiden tot een gevangenisstraf van maximaal twee jaar in geval van veroordeling op grond van de paragraaf over aanzetten tot haat. Als de SÖZ zijn zin krijgt, moet Norbert Hofer worden veroordeeld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Schandelijk ongeluk: De Weense ÖVP heeft gestemd voor het accepteren van Moria-migranten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties