De Armeense premier Nikol Pashinyan zei dat Rusland militair zou ingrijpen “in het geval dat dit nodig is om de veiligheid van Armenië te waarborgen in overeenstemming met de bilaterale overeenkomsten tussen de twee landen”.

In een interview met de Duitse krant Bild, zei Pashinyan, in antwoord op een vraag over dit onderwerp:

“Armenië is gastheer van de 102e Russische militaire basis, en we hebben een gezamenlijk luchtverdedigingssysteem.”

“De bilaterale overeenkomsten bepalen duidelijk in welke gevallen deze strijdkrachten betrokken kunnen worden om de veiligheid van Armenië te garanderen,” vervolgde hij.

Pashinyan voegde daaraan toe: “Deze gevallen zijn zeer specifiek en ik ben er zeker van dat Rusland, en in het geval dat (deze gevallen) zich voordoen, zijn verplichtingen in het kader van de overeenkomsten zal nakomen”.

Honderden Syrische huurlingen trekken naar Azerbeidzjan om gedode jihadisten te vervangen

De Russische RIA Novosti citeerde geïnformeerde bronnen in de Syrische oppositie die zeiden dat 93 Syrische huurlingen werden gedood in de recente botsingen in Karabach, waarna een nieuw bataljon koppensnellers vanuit Turkije naar Azerbeidzjan werd gestuurd.

Een van de bronnen vertelde het bureau dat “de lichamen van 53 huurlingen op zondag naar Syrië werden overgebracht… en dat het totale aantal doden onder de Syrische huurlingen dus 93 bedroeg”.

De bron zei dat een derde partij Syrische huurlingen, van 430 jihadisten, eind vorige week naar het conflictgebied in Karabach is vertrokken.

Eerder zei de Franse president Emmanuel Macron dat 300 Syrische militanten via de Turkse stad Gaziantep naar Bakoe werden getransporteerd.

De Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev eiste dat Macron zich zou verontschuldigen voor zijn opmerkingen over de Syrische militanten, want hij ontkende opnieuw hun aanwezigheid in het land.

Ondertussen had het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken de bezorgdheid van Moskou geuit over de overplaatsing van gewapende mannen van illegale organisaties naar de conflictzone in Karabach.

Menselijke gehaktmolen

In gegeven getuigenissen zei een Syrische militant: “Jihadi, ik zweer bij Allah, kom niet, […] we zijn bedrogen, alles is een leugen. Dit is geen oorlog, dit is een vleesmolen, mensen gaan dood, ze kunnen de lijken niet niet eens bergen”. Een andere Syrische militant zei: “Twee dagen na het begin van de oorlog wil iedereen terugkeren, maar ze laten ons niet […] ze dwingen ons hier te blijven”. Dit verwees naar Turkse militaire handlers die tegen de overgebrachte Syrische militanten liegen over de situatie in Artsakh en hen dwingen te blijven en te vechten.

De internationalisering van de Artsakh oorlog vanwege de toestroom van buitenlandse strijders, met name de Syrische militanten, zou een grote zorg zijn voor zowel Iran als Rusland, die zich ongemakkelijk zouden voelen bij het hebben van zulke radicale krachten op of dicht bij hun grenzen.

De internationalisering van de oorlog, wat precies de bedoeling van de VS is, kan een conflict in de hele Kaukasus ontketenen, aangezien militanten uit Noord-Kaukasië, met name Dagestan, Ingoesjetië en Tsjetsjenië, naar Azerbeidzjan zouden kunnen reizen om te vechten en waardevolle ervaring zouden kunnen opdoen om mee te nemen bij hun terugkeer naar Rusland.

Hoewel Rusland en Iran hebben opgeroepen tot een staakt-het-vuren en het staken van de vijandelijkheden, hebben zij zich niet sterk ingespannen om een einde te maken aan de oorlog, die, als hij niet wordt ingedamd en spoedig wordt beëindigd, mogelijk kan uitlopen op de noordelijke Kaukasus of de noordelijke provincies van Iran, die voor het overgrote deel uit etnische Azerbeidzjaanse afkomst bestaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/29/armenie-verdedigt-zich-tegen-de-jihad/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties