De vermoorde man was een van de helden van de stormvloed van 1962, toen hij het leven van talrijke inwoners van Hamburg redde. Blijkbaar werd de 83-jarige uit hebzucht op 20 maart in zijn appartement gedood door de Turkse kleermaker Riza Y. (54), die hem wurgde.

De dagelijkse waanzin in Duitsland is nauwelijks onder woorden te brengen. Waar enkele decennia geleden elk van deze slechte daden wekenlang het land in rep en roer zou hebben gebracht, zijn het vandaag de dag slechts marginale berichten. Het huidige leven in Duitsland wordt elke dag opnieuw gekenmerkt door geweld, beroving en moord.

Aanklager vermoedt moord uit hebzucht

Op 20 maart vermoordde de in Turkije geboren kleermaker Riza Y. de 83-jarige Duitse held Harry P. in zijn appartement. De Turk wurgde de senior van achteren met een stuk stof – vermoedelijk om een vette buit te maken. Hij zou zijn er vandoor zijn gegaan met een totaal van 100.000 euro. Hij had echter niet veel tijd om ervan te genieten. De handboeien klikten op 1 april. Maar de buit werd nooit gevonden.

De dader beroept zich op zelfverdediging

In de rechtbank rechtvaardigde Riza Y. zich door te zeggen dat de gepensioneerde hem had geduwd, hem met een schaar bedreigde en hem “vuile Turk” noemde. Als het misdrijf zo gebeurd was, waarom is de dader er dan vandoor gegaan met het spaargeld van de oude man? Op zoek naar de buit heeft hij het hele appartement doorzocht totdat hij de schat in een koffer ontdekte. Y. ontkent geen moord, maar hij ontkent wel beroving. De dader en het slachtoffer kenden elkaar al jaren. De Duitse held, die in 1962 medemensen redde van de razende stormvloeden, zou de Turk als een soort pleegzoon hebben beschouwd.

Het slachtoffer wilde het geld aan de dader nalaten

De Turk wist van het geld omdat Harry P. het hem twee jaar geleden met trots zou hebben gepresenteerd: “Dat is jouw erfenis”. Er werd toen gezegd dat het 150.000 euro was. Het proces in Hamburg is nog niet voorbij.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/30/959/

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties