En daar heeft Çavuşoğlu gelijk in. De EU bukt al jaren voor Turkije. De Ruttedeal beloonde Turkije met miljarden voor het veroorzaken van de Balkancrisis en gaf de verantwoordelijkheid voor de bewaking van de EU buitengrens weg aan de vijandelijke Ottomanen. Duitsland bepaalt in de EU en Merkel is als de dood voor de vijfde colonne van 6 miljoen Turken.

Op de Top van Brussel over de vijandelijkheden van Turkije tegen Griekenland en Cyprus in het oostelijke deel van het Middellandse Zeegebied waarschuwde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu in een interview met de Italiaanse krant La Stampa dat de EU geen sancties tegen zijn land zou moeten opleggen.

Turkse agressie

In het bijzonder zei hij, toen hem gevraagd werd naar de discussies over het opleggen van sancties, dat “de Europese Unie ons geen sancties durft op te leggen”.

Hij merkte vervolgens op dat een dergelijke stap “het tegenovergestelde effect zou hebben en onze vastberadenheid om onze rechten en die van de Turks-Cyprioten te beschermen alleen maar zou versterken”, zonder uit te leggen welke zogenaamde rechten van de Turkstalige Cyprioten zouden worden geschonden.

Tegelijkertijd sprak hij opnieuw over de dialoog en zei hij dat “onze betrekkingen dringend moeten worden genormaliseerd”.

“We nemen alle noodzakelijke maatregelen in deze richting en we verwachten dat de EU hetzelfde doet”, zei hij.

Zeegrens Turkije-Griekenland

Hij zei verder dat Turkije zijn vluchtelingenverplichtingen is nagekomen.

“Dankzij onze inspanningen zijn de onregelmatige migratiestromen naar Europa met 92% verminderd. De EU heeft zich echter niet aan haar verplichtingen gehouden”, beweerde hij zonder uit te leggen welke verplichtingen de EU niet is nagekomen.

Hondsbrutaal die Turk, want in het begin van dit jaar stuurde Turkije zijn jihadhordes nog op de Griekse grens af en had Griekenland assistentie nodig van bevriende landen als Oostenrijk en Hongarije om zijn grens te bewaken.

https://dissident.one/2020/09/16/240/

“De beschuldigingen over de Grieks-Cypriotische zeegrens zijn buitensporig en in strijd met het internationaal recht”, vervolgde de agressor zonder te vermelden op wel internationaal recht hij doelde.

“Het bereiken van een eerlijke zeegrens in het oostelijke deel van de Middellandse Zee is de belangrijkste pijler van ons beleid. Daarom heeft Turkije, te beginnen met president Erdogan, de kuststaten van het oostelijke Middellandse-Zeegebied opgeroepen tot dialoog en samenwerking. Wij hopen van harte dat Griekenland een substantieel dialoogproces op gang brengt”, voegde hij eraan toe.

Turkije is een van de slechts 15 landen in de hele wereld die het Handvest van de Verenigde Naties inzake het zeerecht niet hebben ondertekend en geratificeerd, aangezien dit belangrijke onderdeel van het internationale recht inzake de maritieme ruimte en het continentaal plat Griekenland bevoordeelt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Turkije dreigt Griekenland met oorlog: “We zullen onze problemen op het slagveld oplossen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties