De inleidende hoorzitting van Matteo Salvini in de “Gregoretti”-zaak die gisteren zaterdag plaatsvond, werd uitgesteld tot 20 november a.s.; op deze datum zullen ook premier Giuseppe Conte en oud-minister Danilo Toninelli worden gehoord.

Toch was de voorlopige hoorzitting een duidelijke overwinning voor de Lega: de verdedigingslinie van Salvini werd erkend en de verantwoordelijkheid voor de destijds afgekondigde maatregelen ligt dus bij de hele regering.

Na deze beslissing van rechter Nunzio Sarpietro presenteerde Matteo Salvini zich op een persconferentie naast zijn advocaat Giulia Bongiorno.

Deze laatste had de ministeriële rechtbank ernstig in verlegenheid gebracht met haar beoordeling van de situatie:

‘Er is een vertaalfout opgetreden vanuit het Engels. De ministeriële rechtbank stelt dat de Europese wetgeving bepaalt dat onmiddellijke aan land laten (van de asieleisers) verplicht is, onder verwijzing naar een Engelse zin uit de oorspronkelijke juridische bron, maar met een verkeerde interpretatie van de term “tot” (“until”). Deze term verwijst niet naar de “onmiddellijke landing”, maar naar passende tijden of flexibiliteit op basis van afspraken met de lidstaten. Daarom was er geen verplichting om “onmiddellijk te landen”.

Bongiorno benadrukte ook dat de procedure voor de Gregoretti geen spontaan Salvini-initiatief was:

“Het besluit om te wachten met het ontschepen van de migranten maakte deel uit van een procedure waarin het Intergouvernementeel Verdrag en de Europese Raad van 18 juni 2018 voorzien. Dit betekent in het bijzonder dat de rechtbank Salvini ten onrechte beschuldigt van “ontvoering”.

Salvini verzuimt niet om Giulia Bongiorno op Facebook te prijzen:

“De advocaat Giulia Bongiorno werkt bij ons als manager op verschillende gebieden, en dat vervult me met trots. Het is een teken van een groeiende Lega die zich inzet voor VEILIGHEID, voor de rechten van de VROUWEN en voor een rechtvaardige hervorming. Als de centrumrechtse partij wint, en ik denk dat het zal gebeuren, zal Giulia op het hoogste niveau worden ingezet.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Nigeriaanse maffia promoot de invasie van Italië: “De havens zijn open”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties