Zweden werkt actief om Zweedse kinderen uit de IS-kampen in Syrië naar huis te brengen. Heel verstandig, ze hebben allemaal een opleiding gehad tot terrorist, dus wat zou er mis kunnen gaan.

Zweden stuurt nu een delegatie naar Syrië om Zweedse IS-families te ontmoeten, schrijft Expressen.

“Het doel van de hele reis is om Zweedse vrouwen in de kampen te ontmoeten en te vragen of ze ermee instemmen dat ze gescheiden worden en dat hun kinderen alleen naar Zweden terugkeren”, zegt een bron tegen Expressen.

De delegatie die naar Syrië gaat, is volgens de informatie van Expressen voornamelijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis vindt plaats in overleg met de lokale autoriteiten in de door Koerden gecontroleerde gebieden in het noordoosten van Syrië.

Dit is de tweede keer in iets meer dan een jaar dat Zweden een delegatie naar de locatie heeft gestuurd. De laatste keer kwamen vertegenwoordigers van de lokale Koerdische regering bijeen. Die reis werd geleid door ambassadeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken Per Örneus, de speciale gezant van Zweden voor de Syrische crisis. Het resultaat was toen dat de zeven kinderen van de overleden terrorist Michael Skråmo terugkeerden naar Zweden.

Volgens Örneus zijn er toen nog geen kampen bezocht. Maar deze keer zal de delegatie de Zweedse IS-families ontmoeten ter plaatse in de kampen die worden gecontroleerd door de Koerdisch geleide SDF, volgens verschillende bronnen aan Expressen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Stockholm heeft niet eerder commentaar geleverd op de informatie. Nu schrijft de persdienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een opmerking aan Expressen:

“Zoals eerder vermeld, zijn de mogelijkheden van de buitenlandse dienst om in het noordoosten van Syrië te opereren uiterst beperkt. De consulaire eenheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt voortdurend de mogelijkheden om kinderen die zich in Noordoost-Syrië bevinden, waar mogelijk te repatriëren. Om veiligheidsredenen en met betrekking tot consulaire geheimhouding kunnen we geen uitspraken doen over of en wanneer er bezoeken aan het gebied plaatsvinden ”. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/26/752/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties