Grieken en Grieks-Armeniërs zeggen dat ze klaar zijn om ten strijde te trekken in Artsakh. Onder hen is een Griekse voormalige onderofficier die aan Spoetnik Hellas de redenen voor zijn beslissing heeft uitgelegd.

“Ik zal niet naast de Armeniërs, die mijn broers zijn, vechten om verheerlijkt te worden, noch om publiciteit te krijgen, of als de oorlog voorbij is naar de commandant te gaan en een medaille te krijgen en hij zal zeggen ‘goed gedaan’ en mij dan op de televisie te krijgen. Ik wil onze broeders helpen, want zij zijn christenen. Ik ben een Griek”, dat waren de eerste woorden van de 39-jarige voormalige onderofficier in het Griekse leger, met wie Spoetnik Hellas telefonisch sprak.

Hij heeft ervaring in Kosovo en Afghanistan.

Op zoek naar een link om naar Artsakh te gaan, ontdekte hij een website met de “Call for Voluntary Enlistment in the Army of the Republic of the Republic of Armenia”, die op 28 september werd gepost. Hij reageerde op de oproep van de premier van Armenië, de president van Artsakh en de leider van de Armeense strijdkrachten die gericht was aan de jongeren van de Armeense diaspora.

Dit weerhield hem er niet van, ondanks dat hij “100% Grieks” was, zoals hij Ioanna Kleftogianni van Spoetnik Hellas vertelde, om een bericht te sturen naar de e-mail die hij op hun website had gevonden.

“Ik weet niet precies wanneer ik eindelijk in [Artsakh] zal aankomen. Degenen die geïnteresseerd zijn, stuurden we een e-mail. Verder weet ik niet wat er gaat gebeuren. Maar we willen de Armeense broeders op alle mogelijke manieren helpen, we willen de Turk verpletteren”.

Kleftogianni vroeg hem of hij andere Grieken kent die van plan zijn naar Artsakh te gaan.

“Het kwam ons toen gewoon ter ore. Ongeveer 500-800 mensen die ik tot nu toe ken. Er kunnen er meer zijn van dag tot dag. Ik heb gisteren met veel mensen gesproken, we willen dit allemaal: “Laten we aan de kant van de Armeniërs gaan vechten. Op dit moment probeer ik contact op te nemen met andere collega’s en vrienden die bij ons in het leger zaten, sommigen waren geen onderofficieren, soldaten in dienst, maar in speciale veiligheidstroepen. Dat wil zeggen dat ze weten hoe ze met situaties moeten omgaan”.

“Laten we onze broeders, de Armeniërs, gaan helpen”.

“Ik heb in de special forces en in het Korps Mariniers gediend. Natuurlijk weet ik hoe ik een wapen moet gebruiken. Ik zeg u nogmaals, ik ben een voormalig onderofficier. Ik ben geen soldaat. En de rest van de Grieken die in Armenië willen vechten, weten hoe ze wapens moeten gebruiken omdat ze ook in Special Forces en UAV-korpsen zaten. We gaan niet voor een slecht doel,” zei hij.

“Laten we onze broeders, de Armeniërs, gaan helpen, want zij zijn christenen”.

Voor de reis naar Artsakh werd hij door het Armeens Sociaal Cultureel Centrum geïnformeerd dat “we door de lucht zullen gaan. Voor zover ik weet zijn sommige vliegvelden die naar Armenië vliegen niet gesloten”.

Zijn er voorwaarden om geaccepteerd te worden, vroeg Sputnik Hellas de vrijwilliger?

“Er werd ons verteld dat ze willen dat je je ID bij je hebt en een doktersattest dat bevestigt dat je in zeer goede gezondheid en in goede fysieke conditie bent,” zei hij.

Kleftogianni zei dat hij zich ergerde toen hem werd gevraagd of hij bang was toen hij dacht dat hij op het slagveld zijn laatste adem kon halen.

“Nee, ik ben niet bang. Ik ben voor niemand bang. Waarom zou ik bang zijn? Voor mijn leven? Ik ben alleen bang voor God”.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/29/armenie-verdedigt-zich-tegen-de-jihad/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties