Het plaatsvervangend hoofd van het Europees Parlement, Katarina Barley, heeft enorme verontwaardiging veroorzaakt door haar oproep om Polen en Hongarije te “verhongeren” met EU-middelen.

Volgens de website van radio Deutschlandfunk riep Barley op tot meer druk op Polen en Hongarije om de zogenaamde rechtsstaat in die landen te handhaven, schrijft REMIX.

“De rechtsstaat wordt voortdurend afgebroken en de EU-fondsen zijn een efficiënte manier om druk uit te oefenen. Staten als Polen en Hongarije moeten financieel uitgehongerd worden. Fondsen zijn een efficiënte hefboom”, zei ze tegen de Duitse radio.

Verschillende Poolse politici en commentatoren bekritiseerden Barley en benadrukten de historische connotatie van het gebruik van het woord “uithongeren” in de context van de Pools-Duitse betrekkingen, volgens het Poolse mediakanaal Salon24.

“Deze uitspraak is schandalig en herinnert ons aan de meest vreselijke historische connotaties. We zouden kunnen zeggen dat de Duitsers veel ervaring hebben met het uithongeren en vervolgen van Polen. We wachten op een officiële verontschuldiging van mevrouw Barley en de intrekking van deze beschamende woorden”, aldus Michał Dworczyk, het hoofd van de kanselarij van de premier, op de sociale media.

Ook afgevaardigde voor Wet en Rechtvaardigheid (PiS) en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski heeft zijn kritiek niet gespaard en zei: “Een Duitser roept op tot de uithongering van Hongarije en Polen. Er blijven geen illusies over. De strijd voor de rechtsstaat is niet bedoeld om de wetgeving in de EU te verbeteren. Het is een ideologisch wapen tegen conservatieve regeringen.”

Later publiceerde Deutschlandfunk een artikel waaruit zou moeten blijken dat Katarina Barley alleen Orban bedoeld zou hebben. Alsof dat wel goed is. Hier:

Maar eerder stond er toch echt dit. Hier.

Deze week heeft de Europese Commissie een verpletterend verslag voor Polen opgesteld over de rechtsstaat. Het verslag richt zich onder andere op de justitiële hervorming in Polen.

Als reactie op de voortdurende aanvallen van de EU-instellingen op Polen hebben Warschau en Boedapest de oprichting van een speciale denktank aangekondigd om de beschuldigingen van de Europese instellingen tegen te gaan. De informatie werd vrijgegeven na de ontmoeting tussen de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto en de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau in Boedapest op maandag.

Hondsbrutale Sophie durft in bovenstaande stuk anderen ook nog corrupt te noemen, terwijl ze zelf jarenlang onterecht onkostenvergoedingen in haar zak stak.

En ook de Nederlandse regering sloot zich aan bij schreeuwlelijk Sophie in ‘t Veld die er haar beroep van heeft gemaakt om te ageren tegen de conservatieve regeringen in Oost-Europa.

https://twitter.com/ministerBlok/status/1311322247450292224

Nederland zou beter de hand in eigen boezem steken.

Wij hebben in tegenstelling tot Polen helemaal geen hooggerechtshof. Wij hebben wel de Raad van State die fungeert als ons hoogste rechtsorgaan, maar de benoemingen daar zijn vriendjespolitieke benoemingen. Precies een van de bezwaren die Nederlanders als Sophie en trawanten tegen Polen hebben.

Nederland voert al jaren een door politici ingestoken politiek proces tegen de belangrijkste oppositieleider. Polen en Hongarije zouden er niet eens aan denken. In Nederland wordt een neger die op De Dam oproept tot geweld vrijgesproken door zijn politieke vriendjes bij het corrupte OM. Diezelfde betoging ter ere van de seriecriminele junk George Floyd waar Akwasi dat riep mocht wel doorgaan en kreeg zelfs politieke steun van de burgemeester van die stad, terwijl blanke corona-demonstranten uit elkaar werden geslagen. Pegida en BlokkeerFriezen worden maximaal tegengewerkt, terwijl KOZP en Antifa maximaal gefaciliteerd worden. Justitie meet al jaren met twee maten in deze communistische dictatuur.

Maar dat heet onafhankelijke rechtspraak volgens de D66-ers die hier de rechtbanken bevolken en dit EU-rapport hebben opgesteld. Hier het deel over Nederland (PDF):

En voor de volledigheid hier het hele rapport.

En nee, het is geen fabeltje dat de rechtbanken bezet zijn door D66-ers toont dit onderzoek van Maurice de Hond aan:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Orban eist het aftreden van de EU-commissaris na een denigrerende verklaring over Hongarije

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties