De Italiaanse Guardia di Finanza schoot voor de boeg van een Tunesisch vissersvaartuig dat verdacht werd van hulp bij illegale migratie nadat de boot een van de Italiaanse schepen had geramd.

Het dramatische incident, dat plaatsvond voor de kust van Lampedusa, begon nadat 40 Tunesiërs de dag ervoor op het Italiaanse eiland waren geland. Hun aanwezigheid had de aandacht getrokken van de Italiaanse kustwacht, die de zee op ging om onderzoek te doen en drie boten vond die deden alsof ze in Italiaanse wateren aan het vissen waren.

De kustwacht riep vervolgens om steun van de Guardia di Finanza, een gemilitariseerde politiemacht onder het gezag van het ministerie van Financiën, die later met nog twee schepen aankwam. Toen de Italiaanse schepen aankwamen en waarschuwingschoten in de lucht afvuurden, werd een van de boten van de Tunesiërs gevangen op video die de zijkant van een van de Italiaanse schepen ramt, meldt Il Giornale.

Na het rammen gaf de commandant van een van de schepen van de Guardia di Finanza het bevel om het vuur te openen. Er werd naast het Tunesische schip geschoten in het water. Deze scène werd ook op video vastgelegd.

De Italiaanse autoriteiten zijn erin geslaagd een van de schepen tegen te houden en te begeleiden naar Lampedusa, waar de kapitein op grond van verschillende aanklachten is gearresteerd.

Admiraal Nicola De Felice gaf commentaar op het incident en zei: “Ik hoop van harte dat de Italiaanse justitie de bemanning van het Tunesische vissersvaartuig dat onlangs door onze soldaten van de Guardia di Finanza en de kustwacht in de haven van Lampedusa in beslag is genomen, met de grootst mogelijke strengheid zal bestraffen.”

Volgens Il Giornale hebben inwoners van Lampedusa maandenlang geklaagd over Tunesische vissersboten in de Italiaanse territoriale wateren.

De boten zijn aangevuld met een nieuwe golf van activiteiten door migranten-taxi-NGO’s zoals de Duitse groep Sea-Eye. De kustwacht van Lampedusa had de Duitse NGO verteld dat ze naar Duitsland moesten gaan toen ze een paar weken geleden probeerden om 133 migranten op het eiland af te zetten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/28/845/

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties