Dinsdag werd onthuld dat het Hillary Clinton en collega’s waren die vóór de verkiezingen van 2016 de hoax begonnen over de vermeende banden van Donald Trump met Rusland. Dit werd gedaan om de aandacht af te leiden van Clintons gebruik van een privé-e-mailserver.

Donald Trump Jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft op Twitter een gedeclassificeerd document gepubliceerd waarin melding wordt gemaakt van het jarenlange schandaal over de mogelijke inmenging en invloed van Rusland bij de presidentsverkiezingen van 2016.

De beschuldigingen tegen Trump en Rusland beweerden dat Rusland Trump had geholpen illegaal president te worden. Het hoogst twijfelachtige Mueller-rapport steunde de aantijgingen tegen Rusland en president Trump. Het verhaal werd ook gebruikt als voorwendsel om te proberen Trump af te zetten.

Officiële documenten tonen nu aan dat het hele circus rond de vermeende betrokkenheid van Rusland een oplichterij was die was gepland door de tegenstander van Trump bij de verkiezingen van 2016, democraat Hillary Clinton. Het plan was ook bekend bij de toen zittende president, Clintons partijgenoot Barack Obama.

De CIA informeerde Obama over de samenzwering tegen Trump via John Brennan, die de chef van de CIA was tussen maart 2013 en januari 2017, toen Obama werd vervangen. Brennan was Obama’s hoofdadviseur op het gebied van terrorismebestrijding.

Een document openbaar gemaakt door John Ratcliffe, de Directeur van de Nationale Inlichtingendienst, toont aan dat in 2016, de inlichtingendiensten van de V.S. de FBI op de hoogte brachten dat zij bewijsmateriaal hadden dat er op wijst dat Hillary Clinton persoonlijke goedkeuring had gegeven aan een plan om een Russisch collusieverhaal tegen Donald Trump uit te vinden.

Het document geeft aan dat Clinton’s wens was om Trump te schaden en af te leiden van haar eigen e-mail server schandaal.

https://twitter.com/seanmdav/status/1311023272973266951

https://twitter.com/seanmdav/status/1311023275019993089

“Eind juli 2016 kregen Amerikaanse inlichtingendiensten inzicht in de analyse van de Russische inlichtingendiensten, waarin werd beweerd dat de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton een campagneplan had goedgekeurd om een ​​schandaal tegen de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump aan te wakkeren door hem te koppelen aan Poetin en het hacken van het Democratisch Nationaal Comité door de Russen”, schreef Ratcliffe in een brief aan de voorzitter van het gerechtelijk comité van de Senaat, Lindsey Graham.

Ratcliffe merkte ook op dat de toenmalige directeur van de CIA, John Brennan, handgeschreven nota’s had die erop wezen dat hij president Obama en andere ambtenaren persoonlijk op de hoogte had gebracht van het bewijsmateriaal.

De aantekeningen bevatten een verwijzing naar de “vermeende goedkeuring door Hillary Clinton op 26 juli 2016 van een voorstel van een van haar adviseurs op het gebied van buitenlands beleid om Donald Trump te belasteren door een schandaal aan te wakkeren over beweerde inmenging door Russische veiligheidsdiensten.”

Nick Merrill, een woordvoerder van Clinton, noemt de suggestie “ongefundeerde stierenpoep”.

Graham bevestigde de ontvangst van Ratcliffe’s brief en merkte op dat ongeacht of de beweringen van het bewijs waar bleken, er een meer dringende vraag was om te behandelen.

“De vraag is of de FBI de beschuldigingen tegen Clinton heeft onderzocht zoals ze dat deden bij Trump? Zo niet, waarom niet? Zo ja, wat was de reikwijdte van het onderzoek? Zo niet, waarom was dat dan?, vroeg Graham.

Want het nieuws suggereert dat de spionagebureaus heel goed op de hoogte waren van wat er aan de hand was, schrijft Russia Today.

Het nieuws maakte indruk onder de aanhangers van de president en andere Russiagate-sceptici, van wie er één opmerkte dat de timing van de gebeurtenissen die in het vrijgegeven materiaal werden beschreven, naadloos aansluit op het tijdschema waarin Russiagate aan het publiek werd onthuld. Clinton-stafmedewerker Robby Mook verscheen op 24 juli 2016 op CNN om te beweren dat “Russische overheidsactoren inbraken in het [Democratic National Committee]” en de e-mails van de campagne “stalen” met het doel Donald Trump daadwerkelijk te helpen.

Voormalig Brits inlichtingenagent Christopher Steele diende rond dezelfde datum zijn rapport in en beschuldigde de Trump-campagne van het samenspannen met Russische veiligheidsdiensten om DNC te hacken en de e-mails te dumpen via WikiLeaks. De valse informatie die het beruchte “peepee-dossier” vormde – verzameld door onderzoeksbureau Fusion GPS terwijl het onder contract stond van de Democraten – werd gebruikt om het verkrijgen van een FISA-bevel voor Trump-campagneleider Carter Page te rechtvaardigen. Dat bevel, en andere die volgden, zijn sindsdien ongeldig verklaard, aangezien werd ontdekt dat de regering-Obama “haar plicht van openhartigheid had geschonden” bij de toepassing ervan voor elk bevel.

Slechts een maand voor de verkiezingen van 2016 kondigden Obama’s inlichtingendiensten aan dat ze geloofden dat Rusland verantwoordelijk was voor het hacken van de DNC – beschuldigingen die sindsdien naar voren zijn gekomen, werden geuit zonder zelfs maar de server waarop de e-mails waren opgeslagen te onderzoeken.

Meer dan een jaar na de vrijgave van Special Counsel Robert Mueller’s rapport, waarin elk bewijs van enige samenzwering ontbrak, is de kolossale samenzweringstheorie alles behalve ontrafeld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/21/504/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties