Na verschillende incidenten waarbij chauffeurs van Hemglass zich blootgesteld voelden, rijden ze nu niet meer naar bepaalde gebieden in Borlänge. Het gaat om Tjärna Ängar en Jakobsgårdarna dat ook wel “Little Mogadishu” wordt genoemd vanwege het grote aandeel Somalische immigranten.

Bij het laatste incident zouden ongeveer 50 kinderen voor de auto hebben gestaan, ijs hebben gevraagd en hebben geprobeerd in te breken in de dozen. In het verleden hebben een groot aantal jongere kinderen de chauffeur lastiggevallen en ijs gevraagd.

Mikael Anders is verantwoordelijk voor de thuis-ijshandel in Dalarna. Hij vertelt Dalarnas Tidningar dat het incident met de kinderen die een ijscowagen omsingelden slechts een van een reeks soortgelijke incidenten is waarbij de ijsleverancier van het bedrijf is lastiggevallen.

Het is jammer, maar zo is het“, zegt Mikael Anders.

Tjärna Ängar is een miljoenenprogrammagebied dat vooral bekend staat om zijn grote Somalische bevolking. Jakobsgårdarna is een aangrenzende woonwijk.

Stockholm: Parkbezoekers hingen lammeren aan bomen en slachtten ze – Politie komt kijken en doet niks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in