Wie in een restaurant als Duitser valse informatie over zijn identiteit geeft, wordt voortaan zwaar gestraft. Immigranten kunnen doorgaan met bedriegen.

De meerderheid van de Duitsers is bang om zich openlijk tegen dit standpunt te verzetten – omdat ze niet aan de schandpaal willen worden genageld als “Corona ontkenners”. Of ze zijn bezorgd over de schaarse restanten van de privacy. Ze voeren valse identiteiten in de nu verplichte gastenlijsten in bij het uit eten gaan. En daarbij tonen ze een vindingrijkheid die ronduit subversief is, ze vullen namen in als Merkel, Poetin, of zelfs de al lang overleden Lenin.

Geen kleinigheidje

Dit lokte nu de woede uit van de Kanselier. “Onjuiste persoonlijke gegevens, dit is geen onbeduidend vergrijp,” zei Merkel na overleg met de deelstaatpremiers.

“Bovendien zullen de restauranthouders worden gevraagd om de plausibiliteit van de gegevens te controleren”, legde een woordvoerder van de overheid dan ook uit. In Sleeswijk-Holstein heeft de overheid besloten dat klanten 1.000 euro moeten betalen als ze opzettelijk valse informatie geven.

Het verbazingwekkende is dat er heel andere regels gelden voor een andere groep mensen. “Valse verklaringen in asielprocedures niet strafbaar“, was de kop in de 2019 editie van “Die Welt“. In het artikel staat verder: “Valse verklaringen van asielzoekers over hun identiteit of nationaliteit blijven onbestraft. Zoals Die Welt heeft geleerd, kan leeftijd of identiteit nog steeds worden toegedekt zonder dat dit even ernstige gevolgen heeft.

Tot nu toe is alleen het misbruik van documenten onder vreemd recht, zoals het tonen van een vals paspoort, strafbaar. En: “Volgens de informatie heeft het Bondsministerie van Justitie tot nu toe een overeenkomstig initiatief van het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken om valse verklaringen strafbaar te stellen, afgewezen”.

Valse identiteit is de regel

Een insider van de overheid schreef aan Anonymous: “Ik wilde u alleen maar zeggen dat het al jaren gaande is dat bijna alle asielzoekers onder een alias staan. De procedure is bekend in de asieldiensten: Papieren worden vaak meegenomen door handelaars of er worden valse persoonlijke gegevens gegeven, waaronder nationaliteit en regio – in de hoop dat de kansen om hier als vluchteling erkend te worden, groter zijn. De autoriteiten zeggen dan dat vluchtelingen een valse naam mogen geven, omdat het mogelijk is dat ze anders door het regime in hun thuisland worden vervolgd, of iets dergelijks.

De insider schrijft verder: “Verrassend genoeg komen de echte papieren (bijvoorbeeld het paspoort) dan weer tevoorschijn als de asielprocedure negatief wordt afgesloten en asielzoekers verplicht zijn terug te keren naar hun thuisland. Voordat ze worden uitgezet, krijgen ze het recht om vrijwillig te vertrekken. Om te voorkomen dat ze dit op eigen kosten moeten doen, wenden ze zich tot de vrijwillige terugkeerbegeleiding, die het IOM-geld gebruikt om een terugreis royaal te financieren.

In de tussentijd is er zelfs corona- en reïntegratiebijstand, zodat zelfs een enkele teruggekeerde gemakkelijk enkele duizenden euro’s kan krijgen. Voorwaarde is wel dat de juiste identiteit wordt gegeven. Plotseling is het geen probleem om deze informatie te verstrekken en zijn de papieren die door de handelaren zijn ‘meegenomen’ of ‘verloren’, weer terug. Maar niemand stelt de autoriteiten vragen over de valse identiteitsgegevens. Bijna alle ambtenaren accepteren het gewoon in stilte.”

Klassejustitie

We vatten samen: 50 tot 1000 Euro voor valse verklaringen bij bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant. Er is geen enkele strafmaat als een asielzoeker de staat bedriegt, waardoor de belastingbetaler mogelijk enorme financiële schade oploopt.

Maar wee iedereen die klaagt over het feit dat we vaak met twee maten meten. Degenen die dat doen zijn natuurlijk ‘rechtsextremisten’, ‘agitators’ (oude DDR-term voor het belasteren van critici van het systeem) en/of samenzweringstheoretici (nieuw Duits voor ‘dissident’). Het enige dat ontbreekt, is dat hiervoor ook een boete wordt opgelegd, naast het toch al gebruikelijke sociale ostracisme.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Het trieste resultaat van de opening van de grens door Merkel: officieel 1,3 miljoen strafbare feiten door vluchtelingen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties