Duitse ambtenaren vertelden de Cypriotische regering dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Turkije zal worden gesanctioneerd voor agressie tegen Griekenland en Cyprus, waaronder het sturen van oorlogsschepen naar hun maritieme ruimte, zo meldde de Engelstalige editie van Kathimerini Cyprus.

Nicosia vertelde Duitse ambtenaren dat het een veto zal uitspreken over sancties tegen Wit-Rusland als deze niet ook aan sancties tegen Turkije worden gekoppeld.

En woest is onze eigen Sophie in ‘t Geld daarover, -want Cyprus zal haar jeuken, en Turkije is een vriend, en Wit-Rusland moet en zal gehoorzamen aan de imperialistische EU – en ze retweet deze EU-lakei:

En tikTurk Sadée schrijft:

Daar zoekt Turkije naar gas. In ónze wateren, zeggen Griekenland en Cyprus die op ramkoers liggen met de Turken. Cyprus wil zelfs dat de EU gezamenlijk sancties afkondigt tegen Turkije.

Cyprus speelt hoog spel Om de steun voor ‘hun’ Turkije-sancties af te dwingen weigert Cyprus steun te verlenen aan EU-sancties tegen het gewelddadige regime in Wit-Rusland. Die Cypriotische positie zorgde voor een beschamende vertoning tijdens het beraad, vorige week in Brussel, van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken.

Het zíjn Griekse en Cypriotische wateren, kijk eens op een kaart! Turkije valt al jaren zijn buurlanden aan, steunt links en rechts allerlei jihadistische organisaties, en een Erdogan bevriende imam riep gisteren nog letterlijk op Cyrus aan te vallen. En eerder deze week sommeerde een voormalige hoge pief van het Turkse Ministerie van Jihad Griekenland om 9 eilanden over te dragen aan Turkije. En dat is nadat Turkije een paar maanden geleden letterlijk de Griekse grens aanviel met hordes ahum-kuch ‘vluchtelingen’. En gisteravond nog dreigde Turkije Griekenland met oorlog: “We zullen onze problemen op het slagveld oplossen“, zei de minister van Binnenlandse Zaken.

Maar Cyprus ligt op ‘ramkoers’ volgens deze dienstbode van de leugenpers. Niet Cyprus is beschamend bezig, maar deze pennenlikker. Hij noemt wel het regime in Wit-Rusland ‘gewelddadig’, maar kijkt weg van de Turkse Jihad in Syrië, Irak (Turkije houdt nog steeds een deel bezet), Libië, en nu weer in Armenië. Het enige goeie aan Turkije is dat ze er journalisten massaal in de bak gooien, maar Sandée interesseert het kennelijk ook niet wat zijn collega’s overkomt.

De Duitse functionarissen zeiden dat sancties geen substantieel effect hebben. Ze zijn, zoals ze zeiden, een doodlopende strategie, die in plaats van Turkije in het gareel te krijgen, de uitdagingen vergroot en het naar extremere standpunten leidt”, schreef Marina Economides in Kathimerini Cyprus.

Rare jongens die Duitsers, want als sancties niet helpen in het geval van Turkije, waarom dan roepen om sancties tegen Wit-Rusland?

Of heeft Duitsland misschien iets teveel financiële belangen in Turkije en is het bang voor de 5 miljoen Turken binnen zijn landsgrenzen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Turkije dreigt Griekenland met oorlog: “We zullen onze problemen op het slagveld oplossen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties