İhsan Şenocak, een van de belangrijkste Turkse imams, promoot de agressieve agenda voor het buitenlands beleid van president Recep Tayyip Erdogan en spoort Turkije aan om de rest van Cyprus te bezetten, aangezien het de begraafplaats is van de tante van de stichter van de islam, Mohammed.

“De Ottomaanse marine begroette de profeet Mohammed’s tante Umm Haram (bekend als Hala Sultan) met geweervuur toen ze in de buurt van Cyprus passeerden.

Het graf van Hala Sultan, die deelnam aan de eerste islamitische expeditie naar de zee, is onder Griekse bezetting,” zei Şenocak. Umm Haram (Turks: Hala Sultan) was de vrouw van Ubada bin al-Samit, een metgezel van Mohammed.

“Laten we Hala Sultan opnieuw groeten en haar vertellen dat we binnenkort komen,” schreef de imam op Twitter, met een video van Turkse zeelieden die de woorden “Mavi Vatan” (Blauw Vaderland) op een Turks fregat vormen.

Het graf van Umm Haram ligt in de Zuid-Cypriotische stad Larnaca.

Şenocak, een radicale pro-Erdoğan imam, is de oprichter van het zogenaamde Center for Scientific and Intellectual Research (İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi, of İFAM) en staat dicht bij prominente Turkse persoonlijkheden en groepen.

Hala Sultan moskee in Larnaca

In de afgelopen jaren was hij spreker op conferenties en lezingen die werden gefinancierd door pro-regeringsgroepen en -instellingen.

İFAM organiseerde een reeks conferenties onder de titel “Diriliş”. (Wederopstanding) in het hele land in samenwerking met de omstreden Stichting voor Mensenrechten, Vrijheden en Humanitaire Hulp (IHH) en de Sokyal Doku Stichting, onder leiding van de predikant Yıldız, die herhaaldelijk heeft opgeroepen tot gewapende jihad.

Tijdens een van de Diriliş-conferenties in november 2016 zei Şenocak dat er vanuit Constantinopel een moslimleger zou worden gestuurd (Κωνσταντινούπολη, Turks: İstanbul) om Jeruzalem te veroveren en dat de Joden dit niet konden voorkomen.

Ook Şenocak, die als imam in het Turkse Directoraat voor Religieuze Zaken (Diyanet) diende, kwam in 2017 zeer dicht bij het aftreden en zei dat vrouwen die een broek dragen en naar de universiteit gaan voorbestemd zijn voor de hel.

Noord-Cyprus is sinds de invasie in 1974 door Turkije bezet en dit land dreigt voortdurend de rest van het eiland binnen te vallen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/16/240/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties