De stad Malmö heeft haar activiteiten “geïnventariseerd” en komt tot de conclusie dat er meer geld moet worden besteed aan het tegengaan van “afrofobie en islamofobie”, stelt Sydsvenskan.

In de begroting van dit jaar heeft de stad Malmö gekozen voor het thema van een open, gastvrij Malmö. Een belangrijk onderdeel hiervan was antiracisme.

Ze hebben op basis hiervan hun eigen activiteiten ‘geïnventariseerd’ en komen tot de conclusie dat er meer moet worden gedaan tegen de zogenaamde afrofobie en islamofobie, aldus burgemeester Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Om deze reden wordt nu drie miljoen geïnvesteerd in de strijd tegen precies deze vermeende verschijnselen.

Het geld gaat naar de cultuurcommissie, die het bijvoorbeeld gebruikt voor tentoonstellingen tegen “afrofobie en islamofobie”.

Daarnaast zal de stad managers gaan werven vanuit een “diversiteitsperspectief”, dat wil zeggen op basis van de etnische achtergrond van de persoon. Maar ondanks het feit dat de focus op iemands afkomst ligt, ontkennen de politici dat het om rassenquota gaat.

“Het is natuurlijk zo dat we een populatie hebben die wereldwijd is en veel werknemers met een buitenlandse achtergrond, maar het is niet zichtbaar als je op managementniveau komt. We willen ervoor zorgen dat de stad Malmö echt de beste vaardigheden aantrekt, ongeacht de achtergrond. Het is geen kwestie van quota, maar van het ontwikkelen van managerswerving”, zegt Katrin Stjernfeldt Jammeh in Sydsvenskan.

Gevraagd of het toeval is dat deze kwestie aan de orde wordt gesteld nu er over de hele wereld Black Lives Matter-demonstraties worden gehouden, antwoordt de burgemeester dat het “duidelijk is dat dit groepen zijn die ernstig worden blootgesteld en het is niet in de laatste plaats duidelijk onder de stemmen die hier thuis zijn opgegaan na de rellen in de Verenigde Staten”.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/19/402/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties