Turk smokkelt 45 asielkolonisten naar Europa – Gearresteerd

0
87
Pixabay

Opnieuw werd een verdachte smokkelaar door de politie gepakt – opnieuw in de wijk Bruck an der Leitha.

45 Asielkolonisten zouden aan boord hebben gezeten van een oplegger met een Roemeens kenteken. De truck werd bestuurd door een Turk (63). De infiltranten werden vrijdagochtend ontdekt nadat tien mannelijke Syriërs tussen de 15 en 50 jaar oud werden opgehaald in de gemeente Haslau-Maria Ellend. Na hun arrestatie door de Vreemdelingenpolitie hebben ze allemaal asiel aangevraagd en kwamen in de procedure voor verdere officiële handelingen, in plaats van dat ze terug de grens over geknikkerd werden.

Dure en gevaarlijke reis

Kort na de aanhoudingen kwamen de onderzoekers de verdachte smokkeltruck tegen, die geparkeerd stond bij het station Haslau a. d. Donau. De chauffeur deed een dutje in de cabine. Tijdens de inspectie van het vrachtruim vond de politie bewijs van “personensmokkel”. De smokkelreis vond waarschijnlijk plaats onder avontuurlijke omstandigheden: Want er waren ook metalen onderdelen met een gewicht van tonnen in het laadruim. Deze waren slecht vastgezet, gleden rond en duwden de zijkant van de vrachhtwagen naar buiten.

Volgens de migranten liep de route via Roemenië en Hongarije. Ten tijde van hun aanhouding waren de meeste van de resterende passagiers al door andere voertuigen opgepikt en naar Wenen of Duitsland gebracht. De reis was niet erg goedkoop: er was tussen de 4.000 en 7.800 euro per persoon verschuldigd. De chauffeur, die van Turkse afkomst is, heeft het misdrijf gedeeltelijk bekend en zit nu in de gevangenis van Korneuburg.

Smokkel-activiteiten nemen de laatste tijd weer toe

Reeds op 9 september deed zich in Bruck an der Leitha een zeer gelijkaardig geval voor. In dit geval waren 38 migranten uit Syrië, Irak en Turkije in een koelwagen naar Oostenrijk gebracht. Een Turk (51) was op dat moment ook de chauffeur van de levensbedreigende smokkeloperatie. Hij werd gearresteerd als verdachte smokkelaar en ook naar de gevangenis van Korneuburg gebracht.

In het algemeen lijken ook de smokkelactiviteiten over land weer in de lift te zitten. Een Irakees werd pas vorige week nog gearresteerd in het district Murau in Stiermarken. Maandenlang had hij mensen uit zijn thuisland en Syrië door heel Europa gereden in minstens tien smokkeloperaties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/22/549/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties