Een Iraaks immigrantengezin moet iets meer dan een half miljoen kronen terugbetalen omdat ze logen over de dood van de vader van het gezin in Irak in 2005, meldt SVT.

De man in het gezin zou zijn omgekomen in de oorlog in Irak in 2005 en in 2007 diende het gezin een aanvraag in voor zogenaamde nabestaandenbijstand. Bijstand aan nabestaanden is een uitkering die wordt betaald aan kinderen die een of beide ouders hebben verloren en die bedoeld is om te garanderen dat ze elke maand een minimum aan levensonderhoud krijgen.

Als “bewijs” dat de man dood was, werd een overlijdensakte naar de Zweedse migratiedienst gestuurd. Maar nu, 13 jaar later, is onthuld dat alles een hoax was. Toen de moeder in het gezin een verblijfsvergunning voor haar nieuwe echtgenoot aanvroeg, werden er DNA-onderzoeken uitgevoerd waaruit bleek dat de nieuwe man met 99,999 procent zekerheid de vader is van de kinderen in het gezin, dus dezelfde man die in 2005 zou zijn overleden.

De fraude met de uitkeringen zou omvangrijk zijn en jaarlijks worden miljarden aan onjuiste uitkeringen uitgekeerd, meldt Friatider.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/18/313/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties