De Griekse politie heeft een georganiseerd mensenhandelnetwerk in Lesbos ontmanteld, waarbij in totaal vier niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) betrokken zijn. Er is al een zaak aangespannen tegen 33 NGO-leden – waaronder Duitsers, Zwitsers, Fransen, Bulgaren, Spanjaarden, Oostenrijkers en Noren.

Volgens de politie is de organisatie jongstleden juni begonnen met haar activiteiten en schat dat in 32 reizen om illegale immigranten naar Griekenland over te brengen, meer dan 3.000 mensen het land zijn binnengekomen.

Het netwerk gebruikte gesloten groepen op Facebook en messaging apps om informatie te delen over waar de boten zouden vertrekken en aankomen, met veel informatie.

De politie nu zoekt zoekt nu uit hoe deze netwerken te beëindigen, schrijft The Greek City Times.

De Griekse politie verklaart het volgende:

“Na vele maanden van onderzoek door het Mytilene Security Sub-Directoraat werd de actie van een georganiseerd netwerk geïdentificeerd, dat systematisch actief was in het faciliteren van de illegale binnenkomst van buitenlanders op Grieks grondgebied, via het eiland Lesbos.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de Nationale Inlichtingendienst (EYP) en de assistentie van de Terrorismebestrijdingsdienst (DAEEB), evenals de Directoraten Beheer en Analyse van Informatie (DI.DA. P.), Vreemdelingen van Attica en criminologische onderzoeken (DEE).

De afdeling Informatieverzameling en -beheer van de Algemene Vergadering heeft ook deelgenomen, samen met de afdeling Migratiebeheer van Lesbos, de 9e Regionale Administratie van de Kustwacht en de Centrale Havenautoriteit van Mytilene.

Er werd een strafzaak aangespannen voor strafbare feiten in verband met de oprichting van en toetreding tot een criminele organisatie, spionage, schending van staatsgeheimen en schendingen van de Immigratiewet.

Volgens de onderzoeksgegevens betreft het georganiseerde netwerk in totaal (35) buitenlanders, waarvan er 33 lid zijn van vier niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), die actief zijn op het gebied van immigratievraagstukken.

Chronologisch gezien is de actie van het georganiseerde netwerk ten minste vanaf begin juni jongstleden bepaald, in de vorm van het verlenen van substantiële bijstand aan georganiseerde netwerken die illegale migranten smokkelen.

Wat betreft hun actiemethodiek (modus operandi), de betrokkenen, onder het voorwendsel van humanitaire actie, verstrekten aan vluchtelingenstromen uit Turkije via gesloten groepen en internettoepassingen, informatie en vertrouwelijke informatie, zoals:

  • De samenkomst plaatsen aan de Turkse kust en het tijdstip van vertrek van specifieke vluchtelingenstromen naar het eiland Lesbos;
  • de coördinaten (lengte- en breedtegraad) van specifieke vluchtelingenstromen en hun richting in een specifieke tijd en plaats;
  • het aantal buitenlanders dat in boten aan boord van derde landen gaat, alsmede de heersende situatie tijdens de reis van de boten,
  • hun eindbestemming (landingsplaats),
  • details van de accommodatie in het Moria-migrantenkamp op Lesbos.

Bovendien belemmerden zij door het uitgebreide gebruik van een specifieke toepassing van telefoonaansluitingen, die verband houdt met de activering van reddingsoperaties, het operationele werk van de schepen van de Helleense Kustwacht in de tijd dat de migratiestromen zich ontwikkelden.

Uit de gegevens van het onderzoek tot nu toe blijkt dat het georganiseerde netwerk – met de hierboven genoemde methodologie – de verplaatsing van een groot aantal buitenlanders naar het eiland Lesbos in ten minste (32) gevallen heeft vergemakkelijkt (voltooid en geprobeerd).

Er loopt een onderzoek om de volledige omvang van de illegale activiteiten van de criminele organisatie en haar banden vast te stellen”.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/17/254/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties