Blanke kinderen uit de arbeidersklasse zijn in het Verenigd Koninkrijk systematisch benadeeld omdat onderwijsinstellingen prioriteit geven aan kinderen met een minderheidsachtergrond, zo bleek uit een rapport dat aan de Education Select Committee van het Lagerhuis werd voorgelegd.

Uit het onderzoek bleek dat blanke studenten uit de arbeidersklasse 50 procent minder kans hebben dan hun tegenhangers uit de koloniserende minderheidsgroepen om goede scores te behalen voor de acht examens van het General Certificate of Secondary Education (GCSE) die door hogescholen en universiteiten worden gebruikt om het academische niveau van een individu te bepalen.

In 2019 daalde de voortgangsscore in de GCSE’s voor blanke leerlingen, terwijl bijna elke minderheidsgroep verbeterde, schrijft Breitbart.

Een ‘don’ aan de Universiteit van Oxford, professor Peter Edwards, vertelde de Daily Mail dat de reden voor de discrepantie was dat de problemen waar blanke arbeidersklasse leerlingen mee te maken hebben, worden gezien als ‘niet modieus’ en ‘niet de moeite waard’. Hij suggereerde verder onder academici, het bespreken van de kwestie als “taboe” wordt gezien, omdat de opvoeders het verbinden met “extreem-rechts”.

Hij ging verder met te zeggen dat “de benarde situatie van blanke jonge kansarme kinderen grotendeels wordt genegeerd” en dat alleen al het feit dat ze een blanke huid hebben ertoe leidt dat velen denken dat ze “een inherent voordeel of privilege” hebben en als gevolg daarvan vaak niet worden gezien als een prioriteit in het onderwijs.

Universiteit van Edinburgh hernoemt David Hume gebouw naar George Floyd

Professor Edwards zei dat er “ernstige sociaal-economische en sociaal-politieke gevolgen zullen zijn als deze grote groep jongeren in het Verenigd Koninkrijk ziet dat ze niet het soort “positieve acties” en duidelijke voordelen krijgen die andere groepen wel krijgen in naam van inclusie, diversiteit en gelijkheid”.

“Dit zal leiden tot een verontrustend verhaal en een vicieuze cirkel naar beneden. Ik denk dat dit een uiterst kritisch punt is; niet alleen om het enorme onbenutte potentieel dat er is, te benutten, maar ook om de reële dreiging van destabilisatie van de eigenlijke structuur van het land”, waarschuwde hij.

Uit het onderzoek bleek dat blanke arbeidersklassestudenten vaker naar een falende school gaan en vaak in economisch achtergestelde gemeenschappen in het Noorden en de Midlands leven.

In het Verenigd Koninkrijk krijgen jongeren van de Black and Minority Ethnic (BAME) veel vaker betaalde “stageplaatsen” waarvan blanke sollicitanten, of soms alleen maar hetero blanke mannen, geen gebruik mogen maken om de diversiteit in het bedrijfsleven en de openbare instellingen te bevorderen.

Volgens de Britse gelijkheidswetgeving kunnen blanken ook worden afgewezen voor een baan als een minderheidskandidaat wordt gezien als gelijkwaardig, wat door ten minste één politiemacht is misbruikt om hooggekwalificeerde blanke sollicitanten af te wijzen.

https://dissident.one/2020/09/17/272/

De parlementaire commissie werd eerder dit jaar opgericht door het conservatieve parlementslid Robert Halfon om te kijken naar de “verontrustende trend dat blanke leerlingen uit armere milieus ondermaats presteren in vergelijking met hun leeftijdgenoten”.

Na de aankondiging van de commissie, meldde Halfon dat hij werd beschuldigd van racisme door mensen aan de linkerkant, omdat hij probeerde te onderzoeken waarom de blanke jongens uit de arbeidersklasse achterblijven bij andere groepen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties