Vanwege de linkse censuur: Trump treedt op tegen Facebook en Co.

0
348

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt onlineplatforms al geruime tijd van het discrimineren van conservatieve inhoud. Nu onderneemt zij actie en heeft zij een wetsontwerp ingediend dat bedoeld is om de mogelijkheden van onlinediensten te beperken bij het bannen van inhoud op hun platforms.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie richt zich met name op een wettelijke regeling uit de jaren negentig van de vorige eeuw die een grote invloed heeft gehad op het huidige internet. Volgens “Artikel 230” zijn onlinediensten niet aansprakelijk voor de inhoud die door gebruikers wordt gepubliceerd. Tegelijkertijd geeft het de platforms verregaande vrijheden om actie te ondernemen tegen ongewenste inhoud of gebruikers, bericht Zuerst.

De wetsontwerp dat woensdag is ingediend, moet volgens het ministerie van Justitie deze regelgeving herformuleren. Het voorstel is bedoeld om de mogelijkheid voor bedrijven om “zich achter de immuniteit te verschuilen om op kwaadaardige wijze wettelijke verklaringen te censureren” weg te nemen, werd gezegd.

Concreet wil het Ministerie van Justitie beperken tegen welke inhoud de platforms kunnen optreden zonder daarvoor aansprakelijk te worden gesteld. Tot nu toe omvat dit niet alleen beledigende bijdragen en geweld, maar ook “inhoud die om andere redenen verwerpelijk is”. Deze formulering moet drastisch worden beperkt tot “illegale” inhoud en de ondersteuning van het terrorisme.

Last but not least beschuldigt president Trump de onlineplatforms ervan dat zij de verspreiding van conservatieve standpunten beperken. Hij heeft ook scherpe kritiek geuit op Facebook en Twitter nadat ze waarschuwingen over het coronavirus hadden toegevoegd of verwijderd uit berichten die hij had verspreid. De herformulering van de wet zou het voor hen moeilijker maken.

Daarnaast wil het ministerie van Justitie civiele rechtszaken tegen online diensten toestaan in gevallen van terrorisme, kindermisbruik en cyberstalken. In deze gevallen was al een strafrechtelijke vervolging gepland.


Dissident kreeg al na drie dagen een ban van Facebook omdat wij de waarheid over Kyle Rittenhouse bericht hadden. Volg ons op twitter of via de nieuwsbrief en meld je hieronder aan. Binnenkort zullen we op meer sociale media te volgen zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/21/504/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties