Volgens de plannen van de voorzitter van de Commissie moeten alle EU-burgers “een Europese digitale identiteit” krijgen die zij “overal in Europa kunnen gebruiken om iets te doen, van het betalen van belastingen tot het huren van een fiets”. Ze wil voor Europa doen wat ID2020, het World Economic Forum, de Wereldbank en Homeland Security wereldwijd doen – de geautomatiseerde bewaking van de wereldbevolking perfectioneren.

In de toespraak van Ursula von der Leyen over de staat van de Unie op 16 september is naast een aangescherpte klimaatdoelstelling nog een belangrijke aankondiging verloren gegaan. De voorzitter van de Commissie zei:

“Wij in Europa willen een set regels die de mensen op de eerste plaats zetten. De Commissie zal volgend jaar een wet in die zin voorstellen. Dit omvat ook de controle over onze persoonlijke gegevens, die we vandaag de dag veel te weinig hebben. Elke keer als een website ons vraagt om een nieuwe digitale identiteit aan te maken of handig in te loggen via een groot platform, hebben we echt geen idee wat er met onze gegevens gebeurt. Daarom zal de Commissie binnenkort een voorstel doen voor een veilige Europese digitale identiteit. Een die we kunnen vertrouwen en die burgers overal in Europa kunnen gebruiken om van alles te doen, van het betalen van belastingen tot het huren van een fiets. Een technologie waarbij we zelf kunnen bepalen welke gegevens worden uitgewisseld en hoe ze worden gebruikt.

Je moet tussen de regels door lezen om het perfide plan te ontcijferen. “Eigendom van gegevens”, hier uitgedrukt als “een technologie waarbij we zelf kunnen bepalen welke gegevens worden uitgewisseld en hoe ze worden gebruikt“, is een truc om de Europese gegevensbescherming te ondermijnen door te doen alsof het vrijwillig is.

Dit is overgenomen uit de cookie- en algemene voorwaardenovereenkomsten van digitale aanbieders. Niemand leest ze, en als iemand ze wel leest, heeft hij of zij geen andere optie dan ermee in te stemmen, of de dienst op te geven. Als de marktleiders in een segment om genereuze gegevensoverdracht vragen, heb je geen andere keus dan het eens te zijn. Des te meer, natuurlijk, als je iets van het openbaar bestuur wilt.

Concept uit de VS

Het concept erachter is bedacht door US Homeland Security samen met Accenture en het World Economic Forum onder de naam “The Known Traveller Digital Identity Program”. Het ging om inreiscontroles op luchthavens, een gebied waarop het bijzonder duidelijk is hoe vervalst en vooralsnog het vrijwillige karakter van de gegevensoutput is. Maar vanaf het begin was het plan om het uit te breiden naar vele andere toepassingsgebieden.

Het concept van uniforme digitale identiteiten voor de inwoners van een zo groot mogelijke regio van de wereld, of in ieder geval voor alles wat er binnen een staat gebeurt, wordt voortgestuwd door een initiatief dat ID2020 wordt genoemd.

Het interessante aan de uniforme digitale identiteit voor de multinationale IT-ondernemingen, de Amerikaanse en andere geheime diensten en politieautoriteiten is de indirecte oprichting van centrale nationale of zelfs supranationale databanken waarin alle handelingen van alle inwoners worden geregistreerd en opgeslagen.

Digitale identiteit als een voorschot op de controlestaat

Toegegeven, de grote inlichtingendiensten, platformen en data-aggregators hebben al enorme hoeveelheden gegevens beschikbaar over bijna iedereen. Door de vele verschillende formaten waarin de gegevens beschikbaar zijn en de soms onnauwkeurige identificatie kunnen deze gegevens echter slechts in beperkte mate automatisch worden geanalyseerd. De uniforme digitale identiteit zou een enorme stap voorwaarts zijn in het toezicht.

Een ander element, gedreven door dezelfde groepen en instellingen, is de biometrische onderbouwing. U moet zich identificeren met een vingerafdruk, irisscan of gezichtsherkenning wanneer u een apparaat of platform gebruikt. Op deze manier elimineren supervisors grotendeels de mogelijkheid dat apparaten die aan een bepaalde persoon zijn toegewezen door meerdere en de verkeerde mensen kunnen worden gebruikt.

Met haar plan voor een uniforme digitale identiteit treedt de Europese Commissie in de voetsporen van de communistische dictatuur China en het sociale kredietsysteem waarmee het land totale controle uitoefent over zijn burgers.

Parallel aan de uniforme digitale identiteit zet de Europese Commissie haar routekaart naar een uniforme digitale vaccinatiekaart voort.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/18/294/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ing. J. Onno Dekker
ing. J. Onno Dekker
1 jaar geleden

Genocideplegers gewoon opruimen is de beste preventie.