Volgens de beschikbare gegevens van het Bureau van de Verenigde Naties voor drugsbestrijding en misdaadpreventie verdienen mensensmokkelaars 5 miljard dollar per jaar door het vervoer van illegale immigranten naar Italië en dus naar Europa.

De grootste exploitant van deze transporten is de Nigeriaanse maffia, die er niet alleen geld mee verdient, maar ook prostituees en drugsdealers naar Italië importeert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nigeriaanse maffiosi ook betrokken zijn bij de reclame.

Fred Kuwornu, een Ghanese regisseur, vroeg zich af waarom er meer ‘vluchtelingen’ uit Ghana dan uit Angola zijn, ook al kent Ghana in vergelijking daarmee een enorme bbp-groei. Het antwoord is simpel: de Nigeriaanse maffia voert een gewelddadige reclamecampagne in Ghana om jongeren aan te moedigen naar Europa te “vluchten”.

Het is dan ook geen toeval dat Nigerianen, samen met Pakistanen en Bengalen, aan het hoofd stonden van degenen die al voor de ambtsperiode van Salvini naar Italië waren gekomen met de hulp van Italiaanse linkse krachten. Na Salvini werd de “veerdienst” onmiddellijk hervat.

In de Ghanese dorpen wordt volgens Fred Kuwornu geadverteerd dat je met 300 dollar in 4 weken naar Europa kunt komen, waar je met geldstromen wordt verwelkomd. De realiteit die dan ontstaat laat het tegenovergestelde zien: de bedragen die aan de handelaars moeten worden betaald stijgen tot enkele duizenden dollars. Geld dat een klein fortuin zou vertegenwoordigen in Afrika, bijvoorbeeld om een eigen bedrijf te beginnen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Italië: 80% van de vrouwelijke Nigeriaanse ‘vluchtelingen’ zijn prostituees

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties