De strijdkrachten van Azerbeidzjan hebben een militair offensief gelanceerd langs de grens van Armenië. Azerbeidzjan lanceerde een lucht- en raketaanval in de richting van Armenië. De stad Stepanakert heeft beschietingen gezien. De Armeense zijde raakte twee vijandelijke helikopters en drie ATS. De gevechten gaan door, meldt Shushan Stepanyan, woordvoerster van het Armeense ministerie van Defensie.

Turkije is al jaren bezig de regio in brand te steken. De Mongolen hebben delen van Noord-Syrië bezet en van Irak, exporteren hun jihad naar Libië en eisten onlangs nog negen Griekse eilanden op. Nu gaan ze weer verder met hun genocide op de Armeense christenen.

“Vanochtend vroeg lanceerde Azerbeidjan de agressie tegen NagornoKarabach, gericht op de burgerbevolking, en startte met het beschieten van Stepanakert en de omliggende gebieden. Armenië veroordeelt deze daad met klem. Alle verantwoordelijkheid voor de gevolgen ligt bij het Azerbeidzjaanse militaire en politieke regime”, twitterde de minister van Buitenlandse Zaken van Armenië, Zohrab Mnatsakanyan, even voor 10 uur deze ochtend.

https://twitter.com/disclosetv/status/1310130156321804288

“Bij besluit van de regering wordt de staat van beleg en de algemene mobilisatie in de Republiek Armenië afgekondigd. Ik roep het personeel van de troepen op om zich te presenteren aan hun districtscommissariaten”, volgde de premier Nikol Pashinyan.

‘Voor het vaderland, voor de overwinning’, zei hij.

‘Recente agressieve uitspraken van het Azerbeidzjaanse leiderschap, grootschalige gezamenlijke militaire oefeningen met Turkije, evenals het afwijzing van verzoeken van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa om toezicht geven duidelijk aan dat deze agressie vooraf was gepland en een grootschalige provocatie vormt tegen regionale vrede en veiligheid’, voegde hij er aan toe.

Turkije geeft zoals altijd de schuld aan Armenië.

“Wij veroordelen de ongerechtvaardigde aanval van Armenië op Azerbeidzjan, die een duidelijke schending van het internationaal recht is en heeft geleid tot de dood van burgers. Deze provocatie bedreigt de regionale vrede en stabiliteit. De internationale gemeenschap moet in actie komen. Turkije staat zoals altijd achter Azerbeidzjan”, zei Gülnur Aybet, senior adviseur van de president van de Republiek Turkije en professor aan de Turkse Nationale Defensie Universiteit.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/16/240/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties