De Europese Commissie heeft op woensdag 23 september haar hervormingsproject inzake het migratiebeleid gepresenteerd. Het project voorziet in een “verplicht solidariteitsmechanisme” dat een enorm probleem vormt voor veel gekozen functionarissen en Europese staatshoofden, waaronder Nicolas Bay.

Bay is een Frans politicus en lid van het Europees Parlement (MEP). Hij is lid van de Nationale Rally, die deel uitmaakt van het Europa van de Naties en de Vrijheid (ENV).

Op woensdag, tijdens de plenaire vergadering van de Europese Commissie en tijdens de presentatie van het pact inzake migratie en asiel, nam Ylva Johansson, Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken, het woord. “Immigratie maakt deel uit van wat ons continent welvarend maakt. We hebben veel immigratie naar de EU. En we hebben deze mensen nodig, onze samenleving is aan het vergrijzen. Maar we hebben ook nieuwe wegen nodig voor legale immigratie”, verklaarde ze. Vervolgens riep ze de “Europese Raad en de lidstaten op om het immigratiebeleid en de -wetten als onschuldig voor te stellen aan de bevolkingen”.

Haar verklaringen hebben verschillende gekozen functionarissen en Europese staatshoofden, waaronder Nicolas Bay, ontevreden gemaakt, meldt Free West Media. Op Twitter plaatste hij de volledige verklaring van Ylva Johansson als waarschuwing. Dit is volgens hem “de realiteit van het EU-immigratiebeleid via de stem van de commissaris voor Binnenlandse Zaken”.

Een van de hervormingen die de Commissie op 23 september heeft doorgevoerd, is, zoals France Info al aangaf, een crisismechanisme. Dit betekent dat als een land onder sterke migratiedruk komt te staan en niet in staat is om in zijn eentje voor de migranten te zorgen, het kan verzoeken om een “verplicht solidariteitsmechanisme” in werking te stellen.

De Commissie zet vervolgens alle Europese lidstaten aan het werk en biedt hen een keuze: ze kunnen migranten opnemen of de financiële kosten van hun terugkeer naar hun land van herkomst dragen.

Wat gebeurt er als een land weigert een migrant te verwelkomen of te “sponsoren”? Theoretisch kan Brussel besluiten het land dan te bestraffen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ylva Johansson wil de zelfbeschikking van de EU-landen op het gebied van migratiebeleid afschaffen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties