Paars wordt een lachertje in de federale hoofdstad, slechts twee en een halve week voor de belangrijke verkiezingen in Wenen. Omdat ze op districtsniveau stemden voor een route in de immigratiekwestie die helemaal niet in overeenstemming is met de federale slogan: De toelating van Moria-immigranten. Nu proberen ze de schade te beperken en geven ze de schuld aan de “hectische zitting”.

Wat is daar gebeurd? Op de vergadering van de districtsvertegenwoordiging in Wenen-Alsergrund stemde de Volkspartij feitelijk voor een Rood-Groene resolutie over migratie. Dit omvatte het hele pakket: een verbintenis tot redding op zee, veilige vluchtroutes, een einde aan deportaties en het opnemen van minderjarige migranten uit het afgebrande kamp Moria op Lesbos. Maar toch hadden onlangs, bondskanselier Sebastian Kurz en de topkandidaat van Wenen, Gernot Blümel, bekende partijvertegenwoordigers, pittige uitspraken gedaan om de stemming te verhogen!

https://dissident.one/2020/07/05/741/

Vreemd ongeluk: Alle anderen zijn schuldig

Na de beschamende faux pas wijst de ÖVP Wenen-Alsergrund het nu af. Ze is natuurlijk geen voorstander van de route die Rood-Groen heeft geïntroduceerd. Het is allemaal een misverstand. Districtsvoorzitter Elisabeth Fuchs legde uit dat dit te wijten moet zijn aan de buitensporige eisen in het plenum. Omdat: “De SPÖ en de Groenen voortdurend komen met moties die niets met wijkpolitiek te maken hebben. In de verwarring over de vraag of de resolutie al dan niet ontvankelijk was, werd er in de hectiek verkeerd gestemd”, zei de politicus geruststellend over de merkwaardige faal.

Hoe verklaart de partij, die zelf ook regeringsverantwoordelijkheid zou willen dragen in Wenen, haar eigen onoplettendheid aan de kiezer? Ervan uitgaande dat het enthousiaste mediaconsumenten zijn bij de ÖVP Wenen-Alsergrund, had men kunnen moeten weten dat de linkse partijen momenteel clausules in moties frummelen om andere dingen er door te krijgen. Onlangs nog, in de Frankische stad Erlangen, struikelde de AfD-fractie daar onder luid gelach in de media over een vergelijkbare verwarrende motie over hetzelfde onderwerp en stemde er onbedoeld mee in.

Teleurstellend nieuws van het district Erlangen: AfD stemt voor de toelating van “vluchtelingen” uit Moria

Ongelooflijke imagoschade voor de Weense ÖVP

Hoe dan ook, de schade is aangericht. Gelukkig niet de echte politiek, want het asielbeleid is niet echt een lokale aangelegenheid, maar valt onder de verantwoordelijkheid van de staat en de federale overheid. De mandatarissen in het negende district van Wenen hebben echter niet laten zien geschikt te zijn voor een grotere verantwoordelijkheid. Voor het imago van de zogenaamd harde burgerlijk-conservatieve partij is dit beslist het worstcasescenario. Want de concurrent (FPÖ) heeft al lang het licht gezien.

FPÖ als “consequent tegengewicht”

FPÖ Vice-burgemeester Dominik Nepp, aanvaarde de misstap dankbaar. “Terwijl de ÖVP en parttime topkandidaat minister van Financiën Blümel pretenderen een harde koers te varen in het migratiebeleid, is zijn eigen Weense partij er voorstander van dat alle migranten het recht hebben om te blijven“, zei de partijleider. De motie riep ook op tot een einde aan het onderscheid tussen economische vluchtelingen en migranten en dat ngo’s “legaal als smokkelaars” zouden kunnen functioneren.

Dit komt neer op een ontmaskering:”Terwijl Blümel in de media de stoere Johnny speelt, stemt zijn eigen Weense ÖVP voor de opname van Moria-brandstichters. Het past dus goed in het beeld dat Blümel als ÖVP-secretaris-generaal 2015 samen met de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Kurz een meer gastvrije cultuur promootte en honderdduizenden sociale migranten naar Oostenrijk heeft laten komen“, aldus Nepp.

De FPÖ is dus het “enige consistente tegenwicht voor de rood-zwart-groene immigratiewaanzin”. Terwijl de ÖVP slechts hypocriet is, staat zijn partij “aan de kant van de Oostenrijkers”.

Nepp beschuldigt ÖVP van liegen tegen de Weners

Dit feit onderstreepte hij op vrijdagochtend met een nieuwe boodschap, waarin hij het ÖVP volk scherp aanviel: “Wat ze doen is een belediging, een oplichterij, een schijnvertoning en ze liegen collectief tegen de Weners”, wat blijkt uit het feit dat de ÖVP het ministerie van Binnenlandse Zaken beheert en “de Weners wil doen geloven dat ze iets doen tegen de ongecontroleerde massa-immigratie”. Duizenden “kinderen” hebben dit jaar al asiel aangevraagd.

Het enige “rood-wit-rode schild” tegen het ongebreidelde falen van de integratie is de Vrijheidspartij (FPÖ): “Want we zijn toegewijd aan onze traditie en onze cultuur zoals we altijd zijn geweest. We willen een echte Weense levenshouding. Of het nu gaat om de burgerschapsbonus voor het minimuminkomen of om de toekenning van gemeentelijke woningen. Wij staan voor ‘Oostenrijkers eerst’,” concludeerde Nepp.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/20/438/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties