Een vrouw in Denemarken werd gedwongen een sharia-contract te tekenen om te kunnen scheiden

0
243

In overeenstemming met de massale immigratie van moslims krijgt de sharia-wetgeving meer voet aan de grond in gesegregeerde delen van Europese samenlevingen. In Denemarken zijn velen nu van streek door een zaak waarin een moslimvrouw werd gedwongen een sharia-contract te ondertekenen om te kunnen scheiden. Meerdere partijen eisen nu een wetswijziging zodat sharia-contracten niet rechtsgeldig worden, schrijft de Deense krant Berlingske .

De vrouw die van haar man wilde scheiden, woont in Odense. Om te mogen scheiden, moest ze een schuldverklaring van 100.000 Zweedse kronen ondertekenen en een overeenkomst om de kinderen op te voeden zodat ze vloeiend de Koran zouden leren en Arabisch zouden spreken.

Ze moet er ook voor zorgen dat de kinderen vijf keer per dag tot Allah bidden. Bovendien bevat het contract een clausule waarin staat dat als de vrouw een nieuwe man ontmoet, haar het gezag over de kinderen wordt ontzegd. Het sharia-contract is opgesteld door een imam.

Er wordt nu gespeculeerd dat deze zaak slechts het topje van de ijsberg is en dat er een groot aantal gevallen is waar sharia-contracten onder de radar van de Deense autoriteiten een wijdverbreid fenomeen zijn. Verschillende Deense partijen dringen nu aan op een wetswijziging waarbij dit soort overeenkomsten niet alleen juridisch ongeldig zijn, maar ook worden aangemerkt als psychologisch geweld, met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Mads Fuglede van de burgerlijke Liberale Partij wil nog verder gaan en imams die zich bezighouden met dergelijke dingen een enkele reis naar hun thuisland geven.

Kjærsgaard, voormalig partijleider van de immigratie-kritische Deense Volkspartij, roept op tot gesprekken met de minister van Integratie in reactie op de onthulling.

“Hij moet gedwongen worden om een verklaring te geven – maar ook actie ondernemen. Want dit is niet iets wat we door onze vingers kunnen zien”.

In een reactie zegt sociaaldemocraat Kaare Dybvad Bek, waarnemend minister van Buitenlandse Zaken en Integratie, dat de regering moet doen wat ze kan om de zogenaamde “waanzin” te stoppen, inclusief aanscherping van de wetgeving.

“We moeten zien waar de schroeven kunnen worden aangedraaid, zodat deze vrouwen dezelfde veiligheid hebben als iedereen die in Denemarken woont”.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Verplichte terugkeercursus voor asielzoekers in Denemarken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties