Oostenrijk: Beroepsoplichters proberen collega levend te verbranden in hotelkamer

0
120
De brand in het Linz hotel was een poging tot moord. Foto: Brandweer Linz

De negatieve krantenkoppen uit de Opper-Oostenrijkse hoofdstad Linz houden niet op. Woensdag wilden Letse beroepscriminelen een medeplichtige levend verbranden in een hotel in Linz. Op dezelfde dag beroofden “buitenlanders” een man op het hoofdstation van Linz. Op donderdag hebben onbekenden een man in de Rudolf-Kunst-Gasse geslagen en beroofd.

Levend verbrand

Zulke gevallen zijn eigenlijk alleen bekend uit wereldmetropolen met een intens criminele scene of uit Hollywoodfilms. Vijf professionele geharde criminelen reisden naar Linz. Wat ze precies van plan waren is nog onbekend, blijkbaar ging het om frauduleuze handelingen met bankrekeningen. In een klein hotel aan de Graben in het centrum van de stad sloegen drie van hen een vierde bewusteloos. Ze staken vervolgens de kamer op twee plaatsen in brand en vluchtten.

Twee moedige politieagenten, die als eerste ter plaatse kwamen, hebben het leven van het slachtoffer gered. De man werd per helikopter naar het Algemeen Ziekenhuis Wenen gevlogen, waar hij wordt behandeld op een speciale intensive care afdeling voor brandwonden. Het is niet bekend waarom de media eerst over een Duitse burger spraken. De volgende dag verklaarde de politiedirecteur van Linz, Pilsl, ondubbelzinnig dat de man een Let was.

Drie van de criminelen zijn woensdag en donderdag op verschillende locaties door de politie gearresteerd. Ze werden naar de gevangenis van Linz gebracht, het openbaar ministerie doet onderzoek. Er is niets bekend over de verblijfplaats van de vijfde Let.

Overvallen en berovingen

Ook op woensdag werd een 53-jarige man op de Bahnhofplatz geduwd en beroofd door drie “buitenlanders”. De daders hadden zijn appartementssleutel en zijn mobiele telefoon gestolen. De man uit het district Linz-Land liep een lichte verwonding op aan zijn arm. De politie is op zoek naar getuigen van het incident, dat naar verluidt rond 10 uur ‘s ochtends heeft plaatsgevonden.

De volgende dag was een 29-jarige Linzer rond 20.00 uur onderweg in de Rudolf-Kunst-Gasse in Linz-Ebelsberg. Er wordt gezegd dat drie mannen hem tegen de grond hebben geslagen en beroofd. De buit: een voetbalfansjaal. In dit geval is het dus mogelijk dat het om voetbalvandalen gaat. Er is geen beschrijving van de dader. Het slachtoffer moest worden behandeld in een ziekenhuis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/22/549/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties