Mohamad, 23, wordt beschuldigd van de moord op Tommie Lindh

0
223

Vandaag wordt een 23-jarige immigrant uit Soedan beschuldigd van de brutale moord op de 19-jarige nationalist Tommie Lindh in mei. Hij wordt ook beschuldigd van een aantal andere misdrijven, waaronder poging tot moord op een andere persoon en verkrachting.

Het was op 10 mei van dit jaar dat de 19-jarige Tommie Lindh werd vermoord in Härnösand. Sindsdien zit een 23-jarige Afrikaanse immigrant vast voor het misdrijf.

Volgens de eerste informatie zou Tommie Lindh zijn omgekomen toen hij een verkrachting onderbrak.

Vandaag kwam de aanklacht, bericht Friatider.

In de rechtszaak staat dat Lindh is vermoord door een steek in de nek, rug en borst.

“De steek in de borst raakte het hart, wat vervolgens zijn dood veroorzaakte”, schrijft de officier van justitie.

De 23-jarige dader wordt nu beschuldigd van een reeks strafbare feiten tegen in totaal drie eisers: verkrachting, zware bedreiging, moord, poging tot moord of zware mishandeling en zware verkrachting.

Hij verkrachtte een 19-jarige vrouw door haar te bedreigen met een mes en haar hoofd vast te houden. Daarna heeft hij “zijn penis in haar mond gedrukt en haar gedwongen om orale gemeenschap te hebben”, staat er in de rechtszaak.

Volgens SVT Västernorrland  belde de vrouw minstens twee keer de politie, maar er kwam niemand.

Ze wilde hulp en legde uit dat er iemand in het appartement was die haar met een mes bedreigde. De eerste oproep werd gedaan om 06.38 uur, maar de politie kwam pas na acht uur aan, aldus officier van justitie Stina Sjöqvist.

De misdaden duurden enkele uren. “Als de politie arriveert, wordt de 19-jarige man uit Hälsingland dood aangetroffen in het appartement. De vrouw is twee keer verkracht en een andere persoon is het slachtoffer van poging tot moord,” meldt de tv-zender.

De politie heeft geen commentaar gegeven op deze informatie.

De poging tot moord was gericht tegen een andere Zweedse man die de 23-jarige “een vuistslag in het gezicht gaf, hem ook in zijn nek en borst sneed / stak met het mes dat hij in zijn hand hield”, aldus de aanklacht.

De officier van justitie heeft eerder in Fria Tider ontkend dat Tommie Lindh is vermoord toen hij probeerde de verkrachting te stoppen.

De rechtszaak stelt dat Mohamad tijdens de zware verkrachting de vrouw dwong geslachtsgemeenschap te hebben “door te dreigen dat als ze niet deed wat hij zei, ze ook zou worden gedood terwijl hij met een mes naar haar wees”.

Vervolgens stelt het dat de 23-jarige de vrouw heeft onderworpen aan “herhaaldelijk seksueel misbruik onder ernstige bedreiging en dat het gebeurde in direct verband met het neersteken van Tommie Lindh die ernstig gewond was geraakt”.

Alle drie de slachtoffers kenden elkaar al, terwijl de vermoedelijke moordenaar en verkrachter een bekende was.

In een artikel op vrijdag ontkent Expressen dat Lindh een nationalist was. Dit heeft ertoe geleid dat AFS-partijleider Gustav Kasselstrand de krant beschuldigde van nepnieuws op Twitter:

“U verspreidt nepnieuws in het artikel van vandaag over Tommie Lindh. Waarom? Tommie was een nationalist, en bezocht vergaderingen van Alternative for Sweden. Ik heb hem persoonlijk ontmoet”, twitterde Kasselstrand.

“De Soedanees die Tommie Lindh vermoordde, kreeg het staatsburgerschap in 2011, toen de liberaal-conservatieve Moderaten regeerden en Dan Eliasson de Zweedse migratiedienst leidde … Verscheur het staatsburgerschap, deporteer hem voor het leven, spreek met Soedan af dat de straf in zijn thuisland in de gevangenis worden uitgezeten”, vervolgt Kasselstrand op zijn Facebook.

De 23-jarige is eerder al veroordeeld voor onder meer seksuele intimidatie tegen een minderjarig meisje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Het meisje zwaaide naar de politieauto toen Mohamed haar verkrachtte – de politie zwaaide terug en reed voorbij

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties