Twee politieagenten doodgeschoten tijdens Black Lives Matter-rellen in de Verenigde Staten

0
259

Woensdag braken linkse raciale identiteitsrellen uit in Louisville, Kentucky. Dit volgt op het nieuws dat slechts één op de drie politieagenten zal worden vervolgd voor een politie-interventie in maart van dit jaar, waarbij een zwarte vrouw, Breonna Taylor, om het leven is gekomen. In verband met de rellen werd de politie aangevallen door gemaskerde daders en twee van hen werden neergeschoten. Eén persoon zou hiervoor zijn aangehouden.

De agenten werd neergeschoten toen ze alarm sloegen over geweerschoten in verband met de raciale en linkse rellen, meldt Samhällsnytt. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. Hun toestand wordt beschreven als stabiel voor beide politieagenten. Een vermoedelijke dader is aangehouden. Details van wie de gedetineerde zijn, ontbreken op het moment van schrijven.

De politieagent die nu aangeklaagd is, is niet degene die Breonna Taylor heeft neergeschoten, maar betreft een andere politieagent die zo schoot dat er gevaar zou kunnen ontstaan ​​voor andere mensen ter plaatse. Volgens het onderzoek hebben de andere twee politieagenten die hebben deelgenomen aan de politieoperatie, waaronder degene die Breanna Taylor heeft neergeschoten, volledig gehandeld in overeenstemming met de voorschriften.

De protesten in Louisville waren niet spontaan. De truck in de video hieronder werd gehuurd met geld van Soros. En die mevrouw Holly Zoller die die truck huurde, kreeg tussen $350,000-$1Million dollars aan ‘Corona-krediet’.

Tijdens een huiszoeking door de politie op zoek naar drugs van een ex-vriend van Breonna Taylor, Jamarcus Glover, werd ook een politieagent neergeschoten toen Breonna’s huidige vriend Kenneth Walker het vuur opende op de politie. Hij wacht nu op vervolging wegens poging tot moord. De politie schoot terug als reactie op Walker. Het wijdverbreide gewapende criminele geweld tegen de politie heeft echter niet tot overeenkomstige straatprotesten geleid.

Vergelijkbaar met de spraakmakende zaak van de seriecriminele drugsverslaafde George Floyd die eind mei stierf aan een overdosis fentanyl in Minneapolis, hebben de Black Lives Matter-beweging en andere pro-geweldorganisaties van uiterst links betoogd dat de dood van Breonna Taylor algemeen veroorzaakt wordt door structureel racisme binnen de politie. Er is echter geen feitelijke informatie om dit te ondersteunen, noch in het individuele geval, noch in statistieken over hoeveel zwarten en blanken worden neergeschoten door respectievelijk blanke en zwarte politie.

De rellen in Louisville escaleerden tot zo’n niveau dat de Nationale Garde moest worden ingeschakeld omdat de reguliere politie de situatie niet aankon. Hordes vermomde raciale en linkse demonstranten hebben met voorwerpen gegooid, vernield, geplunderd en brand gesticht.

https://dissident.one/2020/09/12/126/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties