‘De waarheid in 11 minuten’: Verdedigings-advocaat publiceert een video van Kyle Rittenhouse

0
318
Screenshot YouTube

Een organisatie die geld inzamelt voor de juridische verdediging van Kyle Rittenhouse, #FightBack Foundation, heeft deze week een video gepubliceerd waarin de gebeurtenissen worden geschetst van de avond waarop de 17-jarige twee relschoppers dodelijk heeft neergeschoten in Kenosha, Wisconsin.

De video toont Rittenhouse die een gewonde demonstrant verzorgt tijdens de nacht van de rellen, voordat de spanningen escaleren en de tiener wordt achtervolgd door een menigte en vastgepind wordt tussen auto’s terwijl geweerschoten in de buurt klinken.

“Elk decennium of zo ontstaat er een juridische kwestie die de macht heeft om ons leven voor de komende generaties negatief te beïnvloeden”, zo luidt het voorwoord van de verteller van de video. “Ongeacht met welke kant van het politieke spectrum je je bevindt, dit gaat over jou.”

“Om de totale vernietiging van hun gemeenschappen te voorkomen, verenigden barmhartige Samaritanen zich om lokale bedrijven te bewaken”, vervolgt de video, terwijl de vernietiging door de relschoppers wordt getoond.

“Dus mensen raken gewond,” zegt Rittenhouse zelf vóór het incident, legt de video vast. “Het is onze taak om deze zaak te beschermen. Een deel van mijn werk is om mensen te helpen. Als er iemand gewond is, loop ik het risico.”

“Ik heb een medicijnkoffer,” schreeuwt de tiener tegen de demonstranten. “Als je gewond bent, kom dan naar mij!”

De video, getiteld ‘Kyle Rittenhouse – The Truth in 11 Minutes’, benadrukt dat geen van de aanvallers van Rittenhouse ook maar één keer werd aangeklaagd, bericht The Daily Wire.

“Een 17-jarige Amerikaanse burger wordt opgeofferd door politici,” zegt de verteller. “Maar het is niet Kyle Rittenhouse waar ze achteraan zitten; hun eindspel is het ontnemen van het grondwettelijke recht van alle burgers om onze gemeenschappen, onze persoonlijke eigendommen, ons leven en het leven van onze geliefden te verdedigen.”

Rittenhouse werd geconfronteerd met zes aanklachten en zijn borgtocht is vastgesteld op $2 miljoen. Hij ziet een leven in de gevangenis onder ogen.

Vorige maand zei Pierce Bainbridge, het advocatenkantoor dat Rittenhouse verdedigt, in een verklaring dat hun cliënt vóór het incident graffiti van relschoppers opruimde nadat hij een dienst als bewaker in Kenosha had beëindigd. De tiener ‘ontving later’ informatie over een oproep om hulp van een plaatselijke ‘autodealer die naar verluidt bescherming nodig had voor zijn eigendommen, kennelijk’ inclusief twee nabijgelegen werkplaatsen’, van relschoppers en plunderaars.

Rittenhouse en een vriend bewapenden zich en gingen helpen, zei de verklaring, opmerkend dat hun wapens in Wisconsin waren en ,,nooit staatsgrenzen overschreden”.

In de beschrijving van de gebeurtenissen van het incident werd opgemerkt dat Rittenhouse op weg was naar een werkplaats toen meerdere oproerkraaiers hem aanvielen en hem herkenden als een van de mensen die de winkels in het gebied probeerden te beschermen. De tiener probeerde te vluchten terwijl hij werd achtervolgd door de “menigte”, en “op het geluid van een geweerschot achter hem, draaide Kyle zich om en werd onmiddellijk geconfronteerd met een aanvaller die op hem afkwam en zijn geweer pakte. Hij reageerde onmiddellijk en terecht met zijn wapen om zichzelf te beschermen door de aanvaller neer te schieten.”

“Uit angst voor zijn leven en bezorgd dat de menigte op hem zou blijven schieten of zelfs zijn eigen wapen tegen hem zou gebruiken, had Kyle geen andere keus dan meerdere kogels af te vuren op zijn directe aanvallers, waarbij hij er twee raakte, waaronder één gewapende aanvaller,” voegde het advocatenkantoor eraan toe.

Rittenhouse, zo stelt het verdedigingsteam, werd in de steek gelaten door de machthebbers die de rellen niet onder controle hadden.

“Een 17-jarig kind zou in Amerika niet de wapens moeten opnemen om levens en eigendommen te beschermen. Dat is de taak van nationale en lokale overheden. Die overheden hebben echter gefaald, en gezagsgetrouwe burgers hebben geen andere keuze dan hun eigen gemeenschappen te beschermen, zoals hun voorvaderen deden in Lexington en Concord in 1775”, aldus de verklaring.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties