Afghaanse politie verkracht 13-jarige twee dagen lang – Dood

0
223
Screenshot youtube

In Afghanistan moeten de burgers natuurlijk ook bang zijn voor de politie. Afghaanse politieagenten hebben een 13-jarige twee dagen lang verkracht. Nu is hij dood.

De 13-jarige was tegengehouden bij een controlepost in het district Dand van Kandahar. De vijf politieagenten zouden de jongen twee dagen hebben vastgehouden, hem hebben verkracht en hem seksueel hebben gemarteld. Nu is hij in het ziekenhuis gestorven.

Beschuldiging: “Onjuiste relatie”

De 13-jarige zette eerder een video online waarin hij vertelt over zijn martelaarschap. Daarna is hij bezweken aan de interne verwondingen die de 5 politieagenten hem gedurende twee dagen hebben toegebracht. Hij werd beschuldigd van het hebben van een “ongepaste relatie” met een ander kind uit de omgeving van de politiecommandant.

Islamitisch eergevoel

In Afghanistan zijn dergelijke “onaanvaardbare betrekkingen” een groot probleem. De strikt islamitische bevolking, waarvan meer dan 60% niet kan lezen of schrijven, is sterk gebonden aan haar traditionele begrip van “eer” en “schaamte”.

Als de familie-eer bevuild is door “schande”, moet de familie er alles aan doen om de “eer” te herstellen. Indien nodig kan moord ook een effectief middel zijn.

Zweedse politici grijpen in als de gigantische geplande moskee in Karlstad niet door dreigt te gaan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties