Orbán: George Soros wil etnisch gemengde samenlevingen creëren, nationalisme ontmantelen en de macht overdragen aan de wereldwijde elite

0
251

Miljardair financier George Soros probeert de migratie te versnellen om het nationalisme te vernietigen en de macht over te dragen aan de mondiale elite, schrijft premier Viktor Orbán in een lang artikel voor Magyar Nemzet waarin hij ook onderwerpen als politieke correctheid, liberale democratie en de aankomende verkiezingsstrijd in 2022 in Hongarije bespreekt.

“De grootste bedreiging voor het nationale zelfbeschikkingsrecht is vandaag de dag het wereldwijde netwerk van Open Society pleitbezorgers die proberen het nationale bestuur af te schaffen. De doelstellingen van het netwerk van George Soros met onbeperkte financiële en personele middelen zijn duidelijk. Door de migratie te versnellen, zullen ze gemengde en open samenlevingen creëren om de nationale besluitvorming te ontmantelen en in de handen van de mondiale elite te leggen”, schrijft Orbán.

Orbán stelt dat ondanks dit doel het nationale verzet sterk is geweest, wat in het begin van de jaren 2010 in een stroomversnelling is gekomen, waarvan Hongarije vanaf het begin een aanzienlijke kracht is geweest. Hij schrijft:

“De regeringswisseling [in Hongarije] in 2010 en de constitutionele revolutie boden de gelegenheid om de kaders en structuren die de belangen van de liberale en koloniserende wereldelite dienen, te ontmantelen. Daartoe zijn een nieuwe grondwet, een aantal wetteksten en onorthodoxe maatregelen genomen. De nationale politiek brak met een smal elitair en ideologisch aangestuurd bestuur en bouwde de nieuwe politieke koers uit in overeenstemming met de wil van de samenleving. Het is gebaseerd op vrijheid, dat wil zeggen het vermogen om onafhankelijke beslissingen te nemen.

Orbán ging verder met te zeggen: “De strijd tussen de mondiale elite en het nationale verzet is nog niet beslist”, en dat Midden-Europa een bron van dergelijk verzet blijft.

Sophie wordt betaald door Soros

Hongarije is een doelwit voor de EU

Een groot deel van deze strijd heeft te maken met de internationale organisaties van Soros, met name de Open Society Foundation, die werkt via een supranationale organisatie van de EU, die zich voortdurend heeft gericht op Hongarije en Polen via “rule of law”-hoorzittingen, die de liberale krachten nu proberen te gebruiken om de EU-fondsen voor beide landen te verminderen.

Een van de duidelijkste uitingen van de acties van Soros en de steeds ondemocratischer wordende neigingen van de EU in de afgelopen tijd is de manier waarop Brussel de kwestie van de Poolse presidentsverkiezingen heeft aangepakt, waarbij de EU de liberale oppositie tegen de nationalistische partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) actief steunde. Orbán schrijft:

“We konden zien wat er gebeurde tijdens de Poolse presidentiële campagne. In het voorjaar leek het er nog op dat Pools links in puin lag, en hun overgeërfde geschillen zouden hun kandidaat vanaf het begin kansloos maken. Toch moest de nationale kant er uiteindelijk nog hard voor vechten, omdat de linkse kandidaat er met massale steun van het Soros-netwerk, de Brusselse elite en de internationale media, een come-back maakte. Andrzej Duda slaagde er uiteindelijk in om zijn linkse tegenstander te verslaan in een lastig gevecht.”

Orbán gelooft dat het een voorproefje is van wat Hongarije te wachten staat: “We moeten onszelf niet voor de gek houden: de mondiale elite zal dezelfde strategie toepassen in Hongarije in de verkiezingscampagne van 2022”.

Hij wijst op het “vermorzelde links” onder leiding van Ferenc Gyurcsány en zijn jeugdorganisatie, allemaal gesteund door “hun miljarden-dollar-sponsor George Soros. Zij zijn de krachten van het verleden die ooit het land hebben geruïneerd.

“In 2022 bereiden ze zich voor op een beslissende slag. Achter hen zullen de internationale media, Brusselse bureaucraten en NGO’s zich vermommen als burgers. Er kan geen twijfel over bestaan dat alles zal worden gedaan voor macht en geld. Het wordt tijd dat we klaar zijn voor de strijd. Na moeilijke jaren van bestuur moeten we terugkeren naar het electorale slagveld. Er wacht ons een grote strijd in 2022. Maak je klaar”.

Over politieke correctheid

Orbán richtte zich ook tot de top van de spraakpolitie in het Westen en schreef dat “de politieke correctheid, zich uitbreidt. Steeds vaker is hier sprake van een verstikkende en beperkende correcte manier van spreken – de enige correcte opvatting van democratie, de enige correcte interpretatie van Europa en het Westen”.

“De ontsnappingspoging is op zich niet gemakkelijk en het risico op bestraffing is groot, met inbegrip van uitzetting uit het academische leven, verlies van werk, stigmatisering en bestraffing van universiteiten. Voorbeelden van dit fenomeen worden langzaamaan gemeengoed.”

Hij schrijft verder dat zelfs als opinieleiders in staat zijn voorbij de ‘goedbetaalde en klokkijkende politiek correcte poortwachters te komen die als censuurbewakers dienen’, er ook de kwestie is dat mensen in het Westen steeds intoleranter worden voor ideeën die de heersende liberale orthodoxie uitdagen. Hij schrijft: “De lof van een vleugje nationalisme doet de Duitse natie nog steeds beven, zelfs als het is geschreven door professor Hazony uit Jeruzalem. En hoe we het idee van een onliberale democratie ook overbrengen, het klinkt vreselijk in de Duitse en Angelsaksische oren. Zelfs vandaag de dag”.

Orbán schrijft dat de opstand tegen de liberale geestelijke onderdrukking niet alleen breder maar ook dieper wordt, en zegt dat de christen-democratische partijen, met name in Hongarije en Polen, strijden tegen de omarming van het liberalisme. De twee landen hebben de “noodrem” toegepast… op het verzwakken van naties, het uitroeien van religieuze tradities en het degraderen en bespotten van het gezin.

Liberale democratie

Orbán deelde ook zijn gedachten over de liberale democratie:

“De liberalen zijn van mening dat alle landen, inclusief de landen die tegenwoordig als niet-liberale democratieën worden bestuurd, gedwongen moeten worden om deze regeringsvorm te aanvaarden. De christen-democraten daarentegen verwerpen zo’n vreemd beleid omdat ze geloven dat verschillende samenlevingen op verschillende manieren bij elkaar worden gehouden.

De liberalen willen minder nationale overheid

Over het onderwerp van de nationale regeringen schrijft Orbán:

“Ons beleid botst ook op wat in Brussel gewoonlijk subsidiariteit wordt genoemd. Liberalen zeggen dat het goed is om zoveel mogelijk nationale regeringsbevoegdheden over te dragen aan internationale organisaties. Daarom klappen ze beleefd, daarom worden hun ogen vochtig en gaat hun hart sneller kloppen wanneer een internationale organisatie een nieuwe competentie of taak krijgt, en natuurlijk een bijbehorend paard om te bestijgen en wapens, waardoor universele ideeën, Europese waarden en universele mensenrechten verder worden erkend en aangemoedigd”.

Orban: scholen moeten kinderen beschermen tegen ‘gender ideologie en regenboog propaganda’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties