Franse magistraat beweert dat sociale fraude bij immigranten oploopt tot een totaalbedrag van 50 miljard euro

0
327

In zijn onderzoek “Het fraudekartel” heeft de Franse magistraat Charles Prats de balans opgemaakt van de enorme omvang van de sociale fraude in Frankrijk.

De klachten zijn ernstig: tienduizenden vermeende honderdplussers zouden nog in leven zijn, een derde van de onrechtmatige ontvangers zijn buitenlandse ontvangers, terreurhelpers ontvangen uitkeringen en er wordt fraude georganiseerd in netwerken. En de verliezen voor Franse belastingbetalers bedragen meer dan 50 miljard euro, bericht Free West Media.

MP Patrick Hetzel (LR), voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie naar de fraude op het gebied van sociale uitkeringen, gaf in maart van dit jaar, na een hoorzitting met Charles Prats, uiting aan zijn schok. De magistraat berekende toen een potentieel verlies van ongeveer 30 miljard euro, ver van de gematigde schattingen van de sociale zekerheidsbestuurders, die beweren dat het om hooguit een paar honderd miljoen euro gaat.

Vorig jaar, bij de start van het schooljaar, vroegen parlementslid Carole Grandjean (LREM) en senator UDI Nathalie Goulet (UDI) het ministerie van Solidariteit en Gezondheid naar het aantal ‘Actieve NIR’s’, dat wil zeggen het aantal rekeningen in een formaat dat specifiek is voor mensen die in het buitenland zijn geboren en Franse sociale uitkeringen ontvangen.

Op de bladzijden van het Publicatieblad van de Franse Republiek verklaarde de betrokken administratie dat zij 12 392 865 in het buitenland geboren personen had geïdentificeerd “die recht hebben op ten minste één sociale uitkering”.

En het is op basis van deze groep verzekerden dat Charles Prats een eerste tegenstrijdigheid opmerkte: volgens het INSEE zijn er 8,2 miljoen mensen, voornamelijk immigranten, in het buitenland geboren in Frankrijk.

Door de gepensioneerden die in het buitenland wonen (1,1 miljoen) en de specifieke regimes van Polynesië en Nieuw-Caledonië af te trekken, komt de magistraat uit op het cijfer van 2,4 miljoen in het buitenland geborenen die in het Franse socialezekerheidsstelsel zijn geregistreerd. Op basis van een nationale gemiddelde uitgave van 11 800 euro per NIR verklaarde de magistraat dat de potentiële fraude tientallen miljarden euro’s per jaar zou kunnen bereiken.

In detail kwamen er ook andere tegenstrijdigheden aan het licht die de magistraat zorgen baarden. Van de meer dan 12 miljoen verzekerden die volgens het ministerie in het buitenland zijn geboren, heeft 86 procent recht op een uitkering bij ziekte, ontvangt 43 procent een gezinstoeslag en heeft 33 procent pensioenrechten.

Door deze percentages te vergelijken met de statistieken over de ontvangers van sociale bijstand in Frankrijk, zou dit bijvoorbeeld betekenen dat 42 procent van de ontvangers van gezinstoelagen in het buitenland geboren zijn, of zelfs een vijfde van de gepensioneerden in Frankrijk in het buitenland geboren zijn.

Dit zijn volgens de magistraat zeer tegenstrijdige cijfers. De enige verklaring zou kunnen zijn dat er sprake is van een groot aantal overtallige sociale-zekerheids accounts, met andere woorden, grootschalige fraude.

Carte Vitale

Gecontacteerd door het Franse dagblad Le Figaro, benadrukte de administratie van de sociale zekerheid, dat “dit niet betekent dat er met deze Vitale-kaarten wordt gefraudeerd”.

De magistraat onderstreepte dat er momenteel 5 miljoen “spoken” in het systeem zitten. Omdat het om “immigranten” ging, zei hij dat zowel bestuurders als politici bang waren om dit te onthullen.

https://dissident.one/2020/09/18/313/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties