Chinese discipline: Tibetanen worden door Peking gedwongen in fabrieken te werken, hun eigen velden worden verwaarloosd

1
117
Tibet Lhasa - Pixabay

De Tibetanen – de boeren en herders van de regio – worden door Peking gedwongen om fabriekswerk te doen en hun landbouw werk te verwaarlozen. De Communistische Partij van China wil “effectief luie mensen elimineren” en “werkdiscipline, Chinese taal en werkethiek” onderwijzen. De Tibetaanse cultuur vernietigd.

Volgens een rapport van een Amerikaans onderzoeksinstituut dwingt China Tibetaanse herders en boeren tot “werkprogramma’s” die vergelijkbaar zijn met de programma’s die in de Chinese onrustige regio Xinjiang worden uitgevoerd. De autoriteiten in Tibet maken het controversiële werkprogramma bekend als een maatregel in de strijd tegen de armoede. De Communistische Partij stuurt de inwoners van het platteland naar fabrieken.

Onderzoekers van de Jamestown Foundation analyseerden echter dat de “gemilitariseerde beroepsopleiding” een vorm van ideologische indoctrinatie en assimilatie van de Tibetanen is, die 90 procent van de bevolking in de afgelegen regio in het westen van China uitmaken. Volgens de onderzoekers werden alleen al in de eerste zeven maanden van dit jaar meer dan 500.000 herders en boeren in het werkprogramma gedwongen.

Deze acties dreigen te leiden tot het “verlies van het cultureel erfgoed van Tibet”, aldus een rapport dat dinsdag is gepubliceerd.

Volgens een actieplan van de Chinese regering dat in het rapport wordt aangehaald, is het programma om “werkdiscipline, Chinese taal en werkethiek” te onderwijzen. Volgens een rapport van het Nagqu stadsbestuur van 2018 was het programma bedoeld om “de luiheid te elimineren”.

Wordt Tibet een tweede Xinjiang? 

Studie-auteur Adrian Zenz waarschuwt dat het steeds meer assimilerende minderhedenbeleid van de Chinese regering op de lange termijn zal leiden tot een verlies van het taalkundige, culturele en spirituele erfgoed van Tibet.

Volgens de studie heeft het programma in Tibet parallellen met Chinese programma’s in de Oeigoerse Xinjiang regio. In de moslimregio namen tussen 2014 en 2019 jaarlijks gemiddeld 1,29 miljoen mensen deel aan werkprogramma’s, volgens de cijfers van de overheid.

Volgens mensenrechtenorganisaties zitten ook meer dan een miljoen Oeigoeren en andere moslims gevangen in concentratiekampen in Xinjiang. Volgens de activisten worden ze gedwongen hun religie, cultuur en taal te verlaten en worden ze soms mishandeld.

Peking verwerpt de beschuldigingen en spreekt van “onderwijscentra” die de strijd tegen de islamitische radicalisering hebben gediend.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fuck corona
fuck corona
1 jaar geleden

China misbruikt al jarenlang “slaven” in haar concentratiekampen, bevolkt door de Oeigoeren, de Falung Gong, Christenen, Moslims, Tibetanen en politieke dissidenten.

Het westen weet al jarenlang dat dit gebeurt , maar de elite van het westen heeft China groot gemaakt en zwaar financieel in China geinvesteerd, dus er worden een heleboel ogen toe geknepen.. net als bij de prominente rol, die China vervuld t.a.v. de orgaanhandel op wereldniveau, tja een slaaf minder>> aardig wat organen rijker, een soort Neo-non-confusiaans gezegde,

Ook de rol die China speelt als “wereld medicijnfabrikant” mag niet onbelicht blijven, daarvan kan gezegd worden dat door haar vele medicijn schandalen, de kwaliteit als medicijn-maker omgekeerd evenredig is aan haar eeuwen oude beroemdheid voor het maken van kwaliteit’s kruidendranken. uiteraard gebeurde de ontwikkeling van dat laatste, buiten de hebzucht van de CCP, om.

Ook nog vermeldenswaard, de laatste tijd is er een merkwaardige ontwikkeling, het; You’re not rich enough syndroom, dit speelt bij zeer rijke chinese personen die nog niet verdwenen zijn, sommige die weten die weten dat hun verdwijning er aan komt verdwijnen zelf als het lukt naar het westen, de CCP doet naar verluidt te rijke mensen verdwijnen ze doen het diskreet dus niet zoals wij het hier deden tijdens de Inquisitie..de chinezen doen het zoals ze alles het beste doen >>stiekem met een glimlach.