De Britse premier Boris Johnson heeft in het Britse Lagerhuis een verklaring afgelegd over de situatie met betrekking tot het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk.

De Britse autoriteiten zullen nieuwe beperkingen invoeren in Engeland, zei premier Boris Johnson tijdens zijn toespraak tot het parlement, en hij voegde eraan toe dat dit geen terugkeer naar een totale lockdown is.

“Ik wil benadrukken dat dit geenszins een terugkeer is naar de volledige lockdown van maart. We geven geen algemene instructie om thuis te blijven. We zullen ervoor zorgen dat scholen, hogescholen en universiteiten open blijven omdat niets belangrijker is dan het onderwijs, de gezondheid en het welzijn van onze jongeren”, zei de minister-president.

Hij zei ook dat scholen open zullen zijn en dat restaurants zullen overschakelen op alleen bediening aan tafel, terwijl personeel in de detailhandel en taxi’s maskers moeten dragen, aangezien bedrijven een boete krijgen voor overtredingen.

“We zullen de eis om mondkapjes te dragen uitbreiden tot personeel in de detailhandel, alle gebruikers van taxi’s en particuliere huurauto’s en personeel en klanten in de horeca, behalve wanneer ze aan tafel zitten om te eten”, zei Johnson.

Kantoormedewerkers die vanuit huis kunnen werken, worden aangemoedigd om dit te doen, zei Johnson.
Johnson ging ervan uit dat de aangekondigde beperkingen zes maanden van kracht zullen zijn. Het VK is nu beter voorbereid op een tweede golf van de COVID-19-pandemie, aldus de premier.

“Ik moet benadrukken dat als al onze acties er niet in slagen de R (nummer) onder één te brengen, wij ons het recht voorbehouden om meer vuurkracht in te zetten met aanzienlijk grotere beperkingen”, vertelde Johnson aan het Parlement.

De dagelijkse ziekenhuisopnames in Engeland zijn de laatste tijd meer dan verdubbeld, legde hij uit.

De premier heeft gelijk om verdere maatregelen aan te kondigen, zei de leider van Labour

De leider van de Britse Labourpartij, Keir Starmer, heeft commentaar geleverd op de zaak en gezegd dat de premier terecht verdere maatregelen heeft aangekondigd, waarbij hij heeft benadrukt dat zijn partij deze steunt.

“De boeren in het hele land zullen vandaag ongerust zijn. Velen [leven] al onder lokale lockdowns. Veel meer mensen zijn bang dat ze dat binnenkort zullen doen. Ze maken zich zorgen over hun werk, over hun geliefden en over de vraag of ze de kerst met hun gezin kunnen doorbrengen. Ze zullen ook bezorgd zijn dat de overheid geen duidelijke strategie heeft … Dit is een tijd van nationale crisis en we hebben duidelijk leiderschap nodig”, vertelde Starmer aan het Britse parlement.

Hij benadrukte echter dat de Britse regering geen duidelijke strategie heeft, waarbij hij opmerkte dat al deze maatregelen vermeden hadden kunnen worden als de regering de test- en opsporingscapaciteit maanden geleden op orde gebracht zou hebben.

De Britse Chief Medical Officer Chris Whitty en Chief Scientific Adviser Patrick Vallance hebben gewaarschuwd dat het land een dagelijkse toename van tot 50.000 gevallen en 200 sterfgevallen kan krijgen tegen half oktober als de reactie van de regering blijft zoals ze is. Ze zeiden dat het aantal gevallen in het Verenigd Koninkrijk momenteel elke zeven dagen verdubbelt.

The Guardian meldde al eerder dat vanaf 28 september mensen in Engeland zichzelf moeten isoleren als ze positief reageren op COVID-19 of als ze in contact zijn gekomen met een geïnfecteerd persoon. Overtreders zullen worden geconfronteerd met boetes van tussen de £1,000 en £10,000, aldus het bericht.

De situatie is beter, maar er is een risico van druk op de gezondheidszorg, een groot aantal voorkombare sterfgevallen, zegt prof.

Alex de Ruyter, hoogleraar aan de Birmingham City University, heeft zijn visie op de impact van COVID-19 op Brexit en de economie gedeeld.

Volgens de professor hangt de doeltreffendheid van de maatregelen af van zowel het specifieke beleid dat wordt gevoerd als de doeltreffendheid van de uitvoering en de naleving ervan door het publiek.

De situatie is duidelijk beter dan op dit punt voor de eerste lockdown. Op dat moment vond het Verenigd Koninkrijk slechts een klein deel van de totale gevallen: er was een groot aantal dat eenvoudigweg niet werd opgepakt, zei hij.

“Het aantal gevallen neemt ook veel langzamer toe dan halverwege eind maart. Mensen houden nu standaard afstand en veel werkplekken hebben maatregelen genomen om het risico van overdracht te minimaliseren, waarbij een groot deel van de beroepsbevolking vanuit huis blijft werken. We hebben echter wel een probleem: er bestaat een groot risico dat de gezondheidszorg onder grote druk komt te staan en dat er een groot aantal vermijdbare sterfgevallen (of langdurige complicaties) optreedt”, voegde hij eraan toe.

De grootste uitdaging heeft betrekking op individuen die niet in staat zijn zich te isoleren. Hoewel er zeker gevallen zijn van personen die sociale evenementen bijwonen, zal het grootste probleem waarschijnlijk betrekking hebben op de werkgelegenheidspraktijken en de kinderopvang, zo merkte hij op.

Harde maatregelen tegen individuen zullen alleen werken als de begeleiding van alle kanten glashelder en consistent is en werkgevers (of een precaire financiële situatie) geen druk uitoefenen op individuen om te werken wanneer ze thuis moeten blijven, aldus de professor.

De op één na grootste uitdaging is het “tracerings”-element van het “test- en traceer”-systeem. Op dit moment is het niet goed genoeg. Ten slotte moet er zowel een grotere testcapaciteit komen als een effectiever gebruik hiervan, zo concludeerde hij.

De overheid probeert een tweede lockdown, zoals die in maart, te vermijden zegt onderzoeker

Chris Stafford, een doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit van Nottingham op de afdeling Politiek en Internationale Betrekkingen, heeft zijn visie op een mogelijke tweede lockdown in het Verenigd Koninkrijk gedeeld.

‘Ik denk dat de regering zal proberen om een ​​nieuwe lockdown te vermijden, zoals die in maart. Dit zou zeer slecht zijn voor de economie en zou er waarschijnlijk ook voor zorgen dat de regering er slecht uitziet, omdat ze het virus niet effectief heeft kunnen beheersen. (Hoewel ze er nu al best slecht uitzien) ”, zei hij.

“Veel mensen geloven dat het om 22 uur ‘s avonds sluiten van bars en cafés zinloos is, maar ik zou zeggen dat het misschien de moeite waard is om te proberen een ‘middenweg’ te vinden. Het kan niet teruggaan tot hoe het was voor de pandemie, maar het volledig sluiten ervan is ook ongewenst. Ik ben sceptisch over de vraag of het een noemenswaardig voordeel zal hebben, maar het is het proberen waard”, voegde hij eraan toe.

Volgens de onderzoeker zijn de mensen in de war door de gemengde boodschappen en de U-bochten van de overheid qua het beleid. Onlangs werden ze aangemoedigd om uit te gaan naar cafés en restaurants, werden ze voor “lui” uitgemaakt als ze niet stopten met werken vanuit huis, en kregen ze kritiek omdat ze hun kinderen niet terug naar school stuurden. Nu is er een tweede golf aan de horizon en ze krijgen te horen dat ze weer “thuis moeten blijven” en worden zelfs bekritiseerd door sommige commentatoren voor het doen van wat ze werden aangemoedigd om te doen (uit eten gaan, terugkeren naar het kantoor en dergelijke).

In de afgelopen twee weken heeft de regering kritiek gekregen op tekortkomingen in de Test- en Traceerdienst van het land, die veel vertraging heeft opgelopen. Naar verluidt zijn er ook personen geïnstrueerd om honderden mijlen te reizen om een COVID-19-test te ontvangen.

Volgens overheidsgegevens bedraagt het aantal patiënten dat in de Londense ziekenhuizen is overleden na een positieve test voor COVID-19 meer dan 6100.

Het totale aantal sterfgevallen door coronavirus in het Verenigd Koninkrijk bedraagt meer dan 41.780. Op 19 september meldde het Verenigd Koninkrijk meer dan 4.400 nieuwe gevallen – het hoogste dagtotaal sinds begin mei.

https://dissident.one/2020/09/16/232/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties