Orban: scholen moeten kinderen beschermen tegen ‘gender ideologie en regenboog propaganda’

0
180

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft de liberale ideologie met de grond gelijk gemaakt door te zeggen dat de conservatieven schoolkinderen moeten beschermen tegen destructieve linkse propaganda.

In een schriftelijke toespraak betoogde Orbán dat er “onverzoenlijke verschillen in onderwijsbeleid” bestaan tussen liberalen en conservatieven en zei hij dat de conservatieven zich richten op het helpen van kinderen “om patriotten te worden die onze beproefde tradities kunnen voortzetten”.

Breitbart meldt: De premier reserveerde enkele van zijn meest scherpe uitspraken om zich te verzetten tegen de linkse drang naar gendertheorie op scholen.

Christelijke democraten “verwachten dat scholen de geslachtsidentiteit versterken die de Schepper aan elk kind heeft toegekend bij de geboorte,” zei hij, “om meisjes te helpen goede en bewonderenswaardige vrouwen te worden; en om jongens te helpen om mannen te worden die in staat zijn om veiligheid en steun te bieden aan hun gezinnen”.

“Scholen moeten het ideaal en de waarden van het gezin beschermen en minderjarigen weghouden van genderideologie en regenboogpropaganda,” voegde hij eraan toe, terwijl hij toegeeft dat zijn woorden schokkend zullen lijken voor de moderne liberale mentaliteit.

“Liberalen zien dit als middeleeuwse achterlijkheid in het beste geval, en als klerikaal fascisme in het slechtste geval,” zei hij. “In hun ogen kan het doel van het schoolonderwijs alleen maar zijn om kinderen naar hun innerlijke zelf te leiden, hen in staat te stellen zichzelf te verwezenlijken, hen te laten kennismaken met de schoonheden van de universele politieke orde, en daarom de omhullende lagen van de traditie die ze van het leven van hun overgrootouders, grootouders en ouders hebben geërfd, van ze af te pellen”.

Centraal in het liberale, verlichtingsproject staat het loslaten van de christelijke moraal, gebaseerd op het bijbelse begrip van de menselijke persoon, stelde Orbán.

De liberalen geloven dat “de universele rede voldoende voorwaarde voor een rechtvaardig en moreel gegrond bestuur is, en dat er geen enkele behoefte is aan absolute waarden die door God zijn geopenbaard, en aan de religieuze en bijbelse tradities die daaruit zijn voortgekomen”, verklaarde hij.

“In feite zeggen ze dat er een scheidingsmuur moet worden gebouwd tussen kerk en overheid, en dat de invloed van de religie moet worden verbannen uit de publieke sfeer,” zei hij.

Gezien hun relatieve isolement en hun openlijk christelijke nationale grondwet, weten de Hongaren “weinig van de breedte, de diepte en de bittere strijd van dit debat dat zich over de hele westerse beschaving uitstrekt”.

Het onverzettelijke en inzichtelijke basisprincipe in onze nationaal-christelijke grondwet, zei hij, is dat “de staat en de kerk op verschillende parallelle paden functioneren”.

“Met behoud van de autonomie van kerk en staat, probeert dit de scheiding te vervangen door de integratie van religie in het leven van de samenleving, met behoud van een geest van tolerantie voor religieuze opvattingen”, zei hij.

Christendemocraten geloven dat, om de rechtvaardigheid, de openbare zeden en het algemeen belang te versterken, “de behoefte aan religie, bijbelse tradities en onze kerken vandaag de dag groter is dan het eeuwenlang was”, zei hij.

Ylva Johansson wil de zelfbeschikking van de EU-landen op het gebied van migratiebeleid afschaffen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties