Links gespuis belooft nationale rellen en burgerlijke onrust als president Trump en de  Republikeinen de zetel van wijlen Ruth Bader Ginsburg in het Hooggerechtshof voor de verkiezingen durven te vullen.

Het nieuws over de dood van Ginsburg op vrijdagavond leidde tot een onmiddellijke verhitte politieke strijd, meldt NewsPunch.

Extreem linkse mediafiguren dreigden met gewelddadige rellen als Trump en Senaatsleider Mitch McConnell (R-KY) weigeren te wachten tot na de verkiezingen om de zetel te vullen.

De voormalige CNN-gastheer Reza Aslan reageerde door te waarschuwen: “Als ze zelfs maar proberen RBG te vervangen, branden we de hele f***ing tent af.

https://twitter.com/KittyLists/status/1307127650360623104

De Washingtonexaminer meldt: “Als McConnell iemand doorduwt, wat hij zal doen, zullen er rellen zijn”, zeiden de Washington Post en GQ-schrijver Laura Bassett.

Beau Willimon, president van Writer’s Guild of America, vertelde zijn ongeveer 162.000 volgelingen dat “we dit land sluiten als Trump en McConnell  er een afspraak [kandidaat] proberen door te rammen voor de verkiezingen.”

Directeur Communicatie van het Anti-Violence Project Eliel Cruz was het eens met Willimon’s oproep om de zaak te sluiten door mensen op te roepen om naar Washington te marcheren en “het gewoon zelf af te sluiten”.

Aaron Gouveia, auteur van een nieuw boek getiteld Raising Boys To Be Good Men: A Parent’s Guide to Bringing Up Happy Sons in a World Filled with Toxic Masculinity, reageerde op McConnell’s oproep om de lege plek te vullen door te tweeten, “F- no. Burn it all down.”

Schrijver en LGBT-activist Charlotte Clymer koos ervoor om niet te wachten tot Republikeinen een Ginsburgse vervanger doorduwen, en besloot in plaats daarvan rechtstreeks naar het huis van McConnell te gaan op vrijdagavond.

“We lopen nu naar Mitch McConnell’s huis om te protesteren,” zei Clymer voordat hij twitterde vanaf het kruispunt waar McConnell zou wonen.

“Zijn huis is helemaal donker,” zei ze later. “Significante aanwezigheid van de politie aan de voorkant. Het is duidelijk dat hij er niet is, zoals bevestigd door een buurman die niet van hem houdt. De mensen gaan naar huis.”

McConnell kreeg enige steun van collega-Republikeinen, waaronder senator Ted Cruz, die het ermee eens was dat er vóór de verkiezingen over een vervanger gestemd moest worden, met het argument dat de kiezers in 2016 naar de stembus gingen met de gedachte dat ze waarschijnlijk zouden stemmen op de president die Ginsburg’s stoel zou vullen.

“De president zou volgende week een opvolger voor de rechtbank moeten benoemen, en ik denk dat het van cruciaal belang is dat de Senaat die opvolger voor de verkiezingsdag ter hand neemt en bevestigt”, zei de Republikein uit Texas vrijdagavond. “Deze nominatie is de reden waarom Donald Trump werd gekozen.”

Democraten begonnen zich onmiddellijk na de dood van Ginsburg fel te verzetten tegen de beslissing om de zetel te bezetten vóór de verkiezingen.

“Het Amerikaanse volk zou een stem moeten hebben in de selectie van hun volgende Supreme Court Justice,” zei de minderheidsleider van de Senaat, Chuck Schumer, in een verklaring. “Daarom moet deze vacature niet worden ingevuld totdat we een nieuwe president hebben.”

Voormalig Vice President Joe Biden was het er mee eens, tweetend: “Laat ik duidelijk zijn: de kiezers moeten een president kiezen, en die president moet een opvolger voor Ginsburg kiezen.”

https://dissident.one/2020/09/21/493/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties