De meerderheid van de ‘vluchtelingenhelpers’ in Duitsland zijn oudere vrouwen

0
325

De meerderheid van de “vluchtelingenhelpers” in Duitsland zijn vrouwen, zo blijkt uit een studie van het Sociaal-Wetenschappelijk Instituut van de Evangelische Kerk. En het waren vooral de 70-plussers die concrete hulp boden in de vorm van Duitse lessen of bezoeken aan de autoriteiten.

De migrantenhulpverleners hebben een bovengemiddeld opleidingsniveau en beoordelen hun eigen economische situatie grotendeels positief. Volgens de representatieve enquête hebben zij ook meer vertrouwen in de democratie en neigen zij politiek gezien naar de CDU, de SPD of de Groenen, meldt Free West Media.

Degenen die pleiten voor een beperkte immigratie zijn echter ook goed opgeleid en hebben volgens hun eigen verklaringen een goede economische situatie, zo vertelde projectmanager Maria Sinnemann het persbureau epd tijdens de presentatie van de eerste resultaten van de studie “Civil Society Engagement”.

Dit betekent dat het niet de verliezers van de samenleving zijn die zich tegen de massa-immigratie inzetten. Bovendien is het ook geen puur Oost-Duits fenomeen.

Daarentegen verschillen de twee groepen in termen van religieuze gezindheid en het soort engagement. Terwijl de voorstanders van migratie meer religieus zijn en zich mengen in kerkparochies of non-profitorganisaties, hebben de tegenstanders van de immigratie de neiging hebben om politiek actief te zijn en voor de AfD of de partijen van de Unie (CDU-CSU) te stemmen.

https://dissident.one/2020/09/16/245/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties