Voor de kust van Lampedusa: Tunesische “migranten” kapen Italiaanse vissersboot

0
127
Foto: VoxNews / Frontex (ter illustratie)

Zoals VoxNews zojuist heeft gemeld, heeft een Tunesische vissersboot met illegale immigranten aan boord een Italiaanse vissersboot binnen de Italiaanse territoriale wateren gekaapt en deze met zijn bemanning meer dan twee uur vastgehouden. De Italiaanse vissersboot riep de Italiaanse kustwacht om hulp, maar die was er niet: ze waren waarschijnlijk bezig om andere illegale immigranten op het eiland te ‘verwelkomen’.

Admiraal De Felice reageerde hierop op Facebook:

admiraal Felice

“Het is waarschijnlijk nog niet genoeg dat de aanvoer van illegale Tunesische migranten in Italië ongestraft blijft. Nu zien we zelfs arrogant piratengedrag van Tunesische vissersboten ten opzichte van onze eigen vissers. Waar is de staatsmacht hier?”

“Gisteravond om 19.45 uur was de Italiaanse vissersboot “Vita Antonina” met de jonge Salvatore Riso en zijn broer aan boord ongeveer 30 km ten zuidoosten van Lampedusa aan het vissen en werd met geweld tegengehouden door de Tunesische vissersboot “Karim” met 25 mensen aan boord, toen de Tunesiërs een anker van 400 kg op het bovendek van de Italiaanse vissersboot gooiden om te voorkomen dat deze zou ontsnappen. Na twee uur in de handen van de Tunesiërs, kon de vissersboot ‘Vita Antonina’ dankzij de diplomatieke en nautische vaardigheden van Salvatore, zich losmaken van de Tunesiërs en terugkeren naar de haven, ondanks pogingen om hem af te snijden door een tweede grote Tunesische vissersboot.”

“De aanwezigheid van Tunesische vissersboten in de buurt van, zo niet onmiddellijk in, de Italiaanse territoriale wateren, een paar mijl van het eiland Lampedusa en het eiland Lampione, is nu een alledaagse gebeurtenis, maar het fysieke gijzelen van onze landgenoten is een volledig nieuw aspect. Hoe lang moeten we nog wachten tot de Italiaanse soevereiniteit in deze wateren volledig is uitgehold?”

“Een zwakke regering zonder nationale veiligheidsstrategie, die de massale regularisatie van illegale immigranten predikt en straffeloos buitenlandse ongereguleerde visserij in onze wateren accepteert, brengt ons steeds meer op de knieën. Ik vraag me af wie er voor het welzijn van het Italiaanse volk werkt? Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen!”

Commentaar van VoxNews: Admiraal, het is tijd voor een oproep aan uw collega’s!

Asielorganisaties betalen mensenhandelaars in het Middellandse Zeegebied voor het smokkelen van migranten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties