Trump maakt een einde aan het historisch revisionisme op scholen

0
141

Trump is van plan een uitvoerend bevel te ondertekenen om ervoor te zorgen dat scholen studenten niet leren zich te schamen voor de Verenigde Staten. Het geschiedenisonderwijs moet een patriottische basis krijgen.

Eerder deze week kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij van plan is een uitvoerend bevel te ondertekenen om de manier waarop Amerikaanse scholen Amerikaanse geschiedenis onderwijzen te hervormen. Het project zal “The 1776 Commission” heten, naar het jaar dat de Verenigde Staten officieel werd opgericht, bericht Samhallsnytt.

In 2019 introduceerde het New York Times Magazine het zogenaamde 1619 Project, dat tot doel heeft te schrijven over de geschiedenis van de Verenigde Staten met een focus op slavernij. De eerste Afrikaanse slaven arriveerden in 1619 in de toenmalige Britse kolonie Virginia. Volgens de New York Times zou dit jaar daarom ‘het geboortejaar van de natie’ moeten zijn.

Officieel is 1776 echter het jaar dat de Verenigde Staten werden opgericht. Op 4 juli 1776 verklaarden de 13 Noord-Amerikaanse koloniën van Groot-Brittannië zich onafhankelijk en stopten ze dus met het betalen van belastingen aan de Britten. De Onafhankelijkheidsverklaring wordt voor openbare inzage bewaard in het Nationaal Archief van de hoofdstad Washington DC.

Het belang van patriottisme

De Commissie van 1776 kan worden gezien als een volgende stap in de strijd tegen de linkse indoctrinatie die leidde tot de gewelddadige rellen die nog steeds gaande zijn in verschillende Amerikaanse steden, onder de slogan Black Lives Matter.

Begin september schortte Trump alle cursussen Critical Race Theory (CRT) voor overheidsmedewerkers op. Dit nadat bleek dat deze cursussen op sommige plaatsen verplicht waren voor blanke mannen, waar ze werden gedwongen zich te verontschuldigen voor hun ‘blanke voorrecht’ en leerden dat hun streven naar succes niet iets positiefs is, maar plaatsvindt ten koste van vrouwen en gekleurde mannen.

Eerder deze week sprak Trump, samen met vice-president Mike Pence en een panel van historici en onderwijsexperts, over het belang van patriottisme in het schoolonderwijs en dat de president nu van plan is een commissie op te richten om ervoor te zorgen dat scholen jongeren niet leren zich te schamen voor de Verenigde Staten.

https://dissident.one/2020/09/19/402/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties