Postpakket met giftig ricine gericht aan president Trump onderschept

0
107

Een enveloppe met het zeer giftige ricine werd volgens berichten naar president Trump in het Witte Huis gestuurd.

Het pakket met de dodelijke gif-ricine, dat werd geadresseerd en gepost naar het Witte Huis, werd eerder deze week door de wetshandhaving onderschept.

Twee wetshandhavingsambtenaren vertelden CNN dat de tests de aanwezigheid van het gif bevestigden.

De envelop lijkt te zijn verzonden uit Canada vertelde een agent de New York Times.

RT bericht: ‘De post van het Witte Huis is gescreend in een off-site faciliteit. De zaak wordt onderzocht door de Amerikaanse geheime dienst en de FBI.’

Het is niet de eerste keer dat Trump het doelwit is van ricine. Brieven met ricine-ingrediënten zijn in 2018 naar de president en de militaire top-leiders van het Pentagon gestuurd, bericht NewsPunch.

Die brieven werden ook onderschept, en een man uit Utah, William Clyde Allen III, werd aangeklaagd het verzenden ervan. Actrice Shannon Guess Richardson werd in 2014 veroordeeld voor het sturen van ricine bevattende brieven naar president Barack Obama en toenmalige New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg.

Het laatste incident komt te midden van verhoogde politieke spanningen in de VS en een venijnige presidentsverkiezing. De inzet is vrijdag nog groter geworden, met de dood van Ruth Bader Ginsburg, de Amerikaanse rechter van het Hooggerechtshof.

Ricine is een gif, gemaakt in een vloeibare, poeder- of kristalvorm van de schillen van castorbonen. Het blokkeert de lichaamscellen om eiwitten aan te maken, waardoor ze afsterven en het leidt tot orgaanfalen, instorting van de bloedsomloop en mogelijk de dood. Het is gebruikt bij terreuraanslagen. Twee aanhangers van de Islamitische Staat in Duitsland werden in 2018 gearresteerd voor het beramen van een grootschalige ricine-aanval.

Het nieuws over het pakket dat naar Trump is gestuurd, heeft onmiddellijk geleid tot bezorgdheid over het escalerende politieke geweld in de VS naarmate de presidentsverkiezingen in november naderen. Hoewel er nog geen verdachte is genoemd door de wetshandhavingsinstanties, gaven veel conservatieve activisten snel de schuld van het incident aan de politieke linkerzijde door te zeggen dat het een poging was om de president te vermoorden in de aanloop naar de verkiezingen.

https://dissident.one/2020/09/20/444/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties