Berlijn wil obstakels voor gezinshereniging wegnemen

Rechtstreekse toegang tot het sociale stelsel voor iedereen.

0
162

Gezinshereniging met ‘vluchtelingen’ en met Duitsers met een laag inkomen zou veel gemakkelijker moeten worden – dat is tenminste wat de regering in Berlijn zou willen. Senator van Binnenlandse Zaken Andreas Geisel (SPD) diende vrijdag een overeenkomstige motie in. 

Volgens de motie mag zelfstandige bestaanszekerheid geen voorwaarde zijn voor buitenlanders die met Duitse echtgenoten gaan samenwonen, meldt Wochenblick. Ook partners van migranten die in Duitsland wonen met een humanitaire verblijfsvergunning zouden zich veel gemakkelijker bij hun echtgenoten moeten kunnen voegen.

Bovendien moeten ouders die met hun minderjarige kind naar Duitsland verhuizen, alle andere minderjarige kinderen rechtstreeks mee in het land kunnen brengen.

Als rechtvaardiging wordt op het zieligheidsgevoel gespeeld: ‘door de nog steeds geldende geleidelijke hereniging worden gezinnen gedwongen tijdelijk uit elkaar te gaan‘. Of de Duitse belastingbetaler, die moet betalen voor dergelijke ‘humanitaire’ wetswijzigingen, graag betaalt voor steeds meer grote gezinnen van over de hele wereld – dat zal rood-rood-groen niet veel interesseren.

https://dissident.one/2020/09/18/294/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties