Nu wordt JK Rowling beschuldigd van islamofobie omdat ze in 2014 in haar boek een moordverdachte beschreef die gekleed was in een boerka

0
87

JK Rowling is beschuldigd van islamofobie nadat een fragment van haar misdaadroman The Silkworm uit 2014 op Twitter werd geplaatst.

De in Edinburgh gevestigde auteur, 55, die de Cormoran Strike boeken schrijft onder het mannelijke pseudoniem Robert Galbraith, schreef een passage in het tweede boek van de serie waar detectives suggereren dat een ‘vrouw in een boerka’ een moordslachtoffer een ‘halal afhaalmaaltijd’ voerde voor zijn dood.

De passage luidde: ‘Kun je een andere manier bedenken om je gezicht en lichaam volledig te verbergen, waardoor mensen je niet zouden lastig vallen?

Het komt na beschuldigingen van transfobie tegen de Harry Potter-schrijfster nadat ze een artikel bekritiseerde dat de term ‘mensen die menstrueren’ in plaats van ‘vrouwen’ gebruikte.

De ruzie verergerde nadat haar nieuwe boek Troubled Blood dinsdag werd uitgebracht, dat het verhaal vertelt van een man die zich als vrouw kleedt om zijn slachtoffers te vermoorden – een trope in de literatuur die door activisten wordt bekritiseerd vanwege het in stand houden van negatieve stereotypen over transgenders.

Nu ligt ze opnieuw onder vuur vanwege haar boek uit 2014, dat ervan werd beschuldigd in te spelen op zowel islamofobe als transfobe vooroordelen, nadat de Britse schrijver Laurie Charles een fragment van de roman op Twitter had gepost.

De roman vertelt het verhaal van Cormoran Strike en zijn jonge assistent, Robin Ellacott, die de moord op romanschrijver Owen Quine proberen op te lossen, die een giftig boek heeft geschreven over bijna iedereen die hij kent.

Imam: “Ga naar Europa als vluchteling en bezwanger hun vrouwen!”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties