Nigeriaanse deelstaat introduceert castratie voor zedendelinquenten

Idee om hier ook in te voeren voor Nigerianen?

0
90
In de door moslims gedomineerde Nigeriaanse staat Kaduna zijn de sharia en castratie van toepassing op zedendelinquenten (foto ter illustratie: Koran). Foto: sayyed shahab-o- din vajedi / wikimedia.org (CC BY 4.0)

In de Nigeriaanse deelstaat Kaduna (ca. 8,2 miljoen inwoners) vindt een drastische aanscherping van het strafrecht plaats. Nadat verontwaardigde burgers hardere straffen hadden geëist voor seksueel geweld tegen kinderen en jongeren, is nu castratie ingevoerd. De wet in Kaduna zal in de toekomst toestaan dat verkrachters worden gestraft door middel van castratie. Bij verkrachting door vrouwen worden de eileiders van deze daders verwijderd.

Daders van wie de slachtoffers jonger zijn dan 14 jaar zullen ook de doodstraf krijgen. Als de slachtoffers ouder zijn dan 14 jaar, worden de daders gestraft met levenslange gevangenisstraf. De strenge straffen zijn een reactie op het exploderende aantal seksuele misdrijven in de staat. Elke vierde meisje en elke tiende jongen onder de 18 jaar is al het slachtoffer geweest van een seksueel misdrijf, meldt Unzensuriert.

Sharia maakt het mogelijk!

Kaduna is een moslim georiënteerde federale staat. De meerderheid van de bevolking is lid van de soennitische geloofsgemeenschap. Sinds het jaar 2000 is de Sharia, dat wil zeggen de archaïsche islamitische jurisdictie, van kracht in Kaduna. Momenteel wordt Kaduna geregeerd door gouverneur Nasir Ahmad el-Rufai. Kaduna wordt ook herhaaldelijk geplaagd door de islamitische terreurmilitie Boko Haram, die daar een van haar bases handhaaft in de strijd tegen de Nigeriaanse centrale regering en niet terugdeinst voor seksueel geweld tegen burgers. Ontvoerde meisjes worden door de Islamisten vaak als seksslavinnen verkocht.

https://dissident.one/2020/09/17/275/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties