Griekse boer krijgt een lange voorwaardelijke straf voor het tegenhouden van Turkse grensbestormers

0
130
Griekse politie in gevecht met 'vluchtelingen' - Foto ter illustratie

De rechtbank van Alexandroupolis heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 26 maanden opgelegd aan de jonge boer uit Feres die in botsing kwam met Turkse asielzoekers die Griekenland illegaal waren binnengekomen, zo meldde Evros News.

Fera, bij de Delta van de Evros aan de Grieks-Turkse grens, was het toneel waar vijf volwassen Turkse burgers Griekenland illegaal binnenkwamen om politiek asiel aan te vragen, maar in plaats daarvan een jonge veefokker aanvielen, bericht The Greek City Times.

De veehouder, die een vuurwapen bij zich droeg zoals gebruikelijk is voor boeren die aan de Grieks-Turkse grens werken, heeft de asielzoekers woensdag gelokaliseerd en hen gevraagd te wachten op de komst van de politieagenten, zodat zij de asielprocedure konden beginnen.

Volgens Evros News vielen de Turkse asielzoekers vervolgens de boer aan en probeerden ze zijn pistool te stelen.

De politie zou een paar minuten later aankomen, maar de boer had een gescheurde pees en andere verwondingen.

De Turken zouden in staat van beschuldiging worden gesteld, maar na contact te hebben gehad met connecties in Athene, werd de boer later aangeklaagd voor het plegen van een racistische aanval op de asielzoekers.

De boer had kunnen worden vrijgesproken van beschuldiging van racistisch geweld en niet gestraft op grond van de anti-racismewet, maar volgens de advocaten die het proces bijwoonden, waren de rechters onvermurwbaar in het aanklagen van de boer.

Hij werd schuldig bevonden aan geweld, het illegaal dragen en het illegaal gebruik van wapens, waarbij zijn straf werd verzwaard vanwege de beschuldiging van racisme.

Twee Turken die met de boer Feres vochten werden veroordeeld tot 14 maanden gevangenisstraf wegens geweld en illegale binnenkomst in Griekenland, terwijl drie vrouwen werden vrijgesproken.

De straf voor de jonge boer is een voorwaardelijke en hij werd vrijgelaten, omdat de specifieke aanklachten een overtredingen zijn, terwijl de acht Turkse mannen, vrouwen en kinderen administratief worden vastgehouden sinds ze politiek asiel hebben aangevraagd.

Volgens Evros News “liet de rechter de getuigen van de verdediging hun zinnen niet afmaken en sneed hij iedereen af die probeerde een woord van steun voor de boer te verwoorden of de situatie uit te leggen die de boeren al die jaren aan de Grieks-Turkse grens hebben meegemaakt van de hordes illegale immigranten”.

Journalisten mochten niet in het gerechtsgebouw komen vanwege COVID-19 beperkingen.

https://dissident.one/2020/09/16/240/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties