Italië: Illegale migrant vermoordt pro-migrantenpriester

0
157
Roberto Malgesini

“De priester stierf als een hond, dat klopt”, verklaarde de Tunesische migrant Mahmoudi Ridha nadat hij de 51-jarige priester Roberto Malgesini herhaaldelijk had neergestoken in Como, Noord-Italië. Hij toonde absoluut geen spijt voor zijn vreselijke daad.

De illegale immigrant was een van de velen die hadden geprofiteerd van Malgesini’s vrijgevigheid. De priester had maaltijden uitgedeeld aan migranten in het centrum van de stad toen Ridha hem aanviel en hem meerdere keren had neergestoken, meldt Free West Media.

De aanvaller had geen geschiedenis van geestesziekte en de politietests brachten geen “gecertificeerde psychologische problemen” aan het licht. Desondanks stelden het bisdom Como, de Italiaanse Bisschoppelijke Conferentie (CEI), Caritas en de mainstream media in Italië unaniem vast dat de moordenaar “geestesziek” was.

Roberto Bernasconi, voorzitter van de Como-afdeling van de liefdadigheidsinstelling Caritas, gaf de schuld van de moord aan het anti-migranten “klimaat van haat en intolerantie dat in de stad heerst”.

De pro-migrantenpriester haalde vorig jaar de krantenkoppen nadat de gemeente Como hem een ​​boete had opgelegd voor het steunen van migrantenkrakers die de St. Franciscuskerk hadden overgenomen.

De moordenaar, afkomstig uit Tunesië, heeft herhaaldelijk de immigratiewet overtreden en is bij verschillende gelegenheden gevangen gezet. Geconfronteerd met het zoveelste uitzettingsbevel, diende de illegale migrant een beroep in dat op de dag van de moord zou worden gehoord.

Het openbaar ministerie zei dat het motief verband hield met de angst voor repatriëring. “Malgesini was ervan overtuigd dat er een complot was om hem naar Tunesië te repatriëren en dat de priester bij dat complot betrokken was.”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties