Griekenland helemaal klaar met de Duitsers – Ze moedigen asielpyromanen aan nog meer branden te stichten door ze te belonen met opvang

0
205

Terwijl Duitse politici elkaar overtroeven in hun pogingen om “vluchtelingen” uit het afgebrande asielzoekerskamp in Moria op Lesbos naar Europa te halen, is de Griekse regering helemaal niet geïnteresseerd in dergelijke aanbiedingen.

De Grieken beschouwen het Duitse plan zelfs als “gevaarlijk”. Premier Kyriakos Mitsotakis zei: “Het lijdt geen twijfel dat Moria tot de grond toe is afgebrand door enkele hyperactieve vluchtelingen en migranten die hun onmiddellijke hervestiging van het eiland willen afdwingen.

Minister van Migratie Notis Mitarakis voegde eraan toe dat het doel was om te voorkomen dat migranten via een rel asiel afdwingen in een ander land.

Moria is niet het enige kamp in Griekenland. Er zijn ook duizenden vluchtelingen in Kos, Samos, Chios en Leros. De Griekse regering vreest dat er ook daar branden kunnen ontstaan.

Het debat over de toelating van migranten leidt tot spanningen in Europa. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wil bijvoorbeeld geen migranten toelaten, maar houdt zich bezig met de integratie van degenen die al zijn aangekomen. En: “Een situatie als in 2015 mag nooit meer voorkomen.”

Immigratiewaanzin bij de SPD: heel Moria moet naar Duitsland worden gebracht

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties